Slot komt met goed nieuws uit ziekenboeg richting Maccabi-uit

13 september 2021 – Marcos Senesi kan dinsdag waarschijnlijk in actie komen voor Feyenoord. Komt de Argentijnse verdediger de laatste training goed door, dan reserveert trainer Arne Slot een basisplaats voor hem in de openingswedstrijd van de groepsfase van de Conference League tegen Maccabi Haifa.

Slot komt met goed nieuws uit ziekenboeg richting Maccabi-uit

Dat vertelde Slot maandag tijdens de persbijeenkomst richting de wedstrijd in Israël. De trainer kon de voorbije wedstrijden geen beroep doen op Senesi. Drie weken geleden, toen Feyenoord het thuis opnam tegen Go Ahead Eagles (2-0 winst), raakte de centrumverdediger geblesseerd. Hierdoor miste hij de return tegen IF Elfsborg (3-1 verlies) en de ontmoeting met FC Utrecht (3-1 verlies).

Feyenoord neemt het dinsdagmiddag in een vol Sammy Oferstadion op tegen Maccabi Haifa. Slot verwacht dat de Israëlische tegenstander met veel intensiteit zal spelen en hoog druk zal proberen te zetten. "Dan gaat het erom wie legt wie zijn speelstijl op? We zijn in ieder geval goed voorbereid en kennen de sterke en zwakke punten van onze tegenstander. Maar het is vooraf moeilijk een inschatting te maken van het krachtsverschil. Ik kijk dan naar andere dingen, zoals Israël dat met veel spelers van Maccabi met 5-2 wint van Oostenrijk, waarvoor onze speler Gernot Trauner niet was geselecteerd", wordt Slot geciteerd door Voetbal International.

Op bezoek bij FC Utrecht kende Feyenoord afgelopen weekend een slechte generale. "Als je dat nuchter analyseert hebben ze in tachtig minuten geen kans gecreëerd behalve uit standaardsituaties. Die moet je beter verdedigen. Je moet rustig blijven onder lastige omstandigheden, want het publiek in de Galgenwaard ging te keer. Wij moeten daarmee beter om zien te gaan. Morgen zullen we dus beter en scherper moeten verdedigen dan dat we in Utrecht hebben gedaan."

Feyenoord

gerelateerd