Van Hooijdonk oppert wissel: "Dessers is dan wat doelgerichter"

14 september 2021 – Feyenoord en Maccabi Haifa staan na de eerste helft gelijk, zonder gescoord te hebben. Pierre van Hooijdonk en Mario Been zijn kritisch op de ploeg van Arne Slot. Aan de bal is het veel te slordig om serieus gevaar te stichten in de Israëlische defensie.

Van Hooijdonk oppert wissel: "Dessers is dan wat doelgerichter"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Het is volop strijd, ze zakken ver terug. Het is niet zo dat ze volop drukzetten op de helft van de tegenstander, maar desondanks had Feyenoord in het eerste half uur wel wat mogelijkheden om te scoren. Het laatste kwartier kreeg Maccabi kansen, maar het eerste gedeelte was er echt niks aan de hand", stelt Been bij ESPN. Zijn collega denkt dat de Rotterdammers vooral niet willen verliezen.

"In zo'n allereerste wedstrijd zie je vaker dat niet verliezen het credo is. Kijk naar Pedersen... Die was de eerste wedstrijden zo aanvallend en nu staat hij te ver naar achteren. Misschien is er tegen hem gezegd dat hij niet teveel risico's mag nemen deze wedstrijd. Daardoor kom je aanvallend wel wat tekort, omdat Alireza Jahanbakhsh er ook niet bij is", legt Van Hooijdonk uit.

"Het heeft ook met het positiespel van Feyenoord te maken. Ze zijn zo slordig in balbezit. De ballen van achteruit zijn veel te hard of onnauwkeurig. Je hebt alle tijd en ruimte om een fatsoenlijke bal in te spelen, omdat zij niet jagen. Dat moet gewoon veel beter", haakt Been in. Van Hooijdonk denkt dat een wissel de Rotterdammers kan helpen om de tweede helft gevaarlijker te worden. "Er zijn geen mensen die de diepte zoeken zonder bal. Sinisterra komt in de bal, Linssen komt in de bal en Toornstra komt in de bal. Daardoor kun je met een lange bal van achteruit nooit een keer direct gevaarlijk worden in de counter. Dessers is dan wat doelgerichter en sneller."

Feyenoord

gerelateerd