Schmidt brengt goed nieuws uit ziekenboeg en hoopt op Vinícius

15 september 2021 – Op de persconferentie in aanloop naar de Europa League-kraker tussen PSV en Real Sociedad kon trainer Roger Schmidt goed nieuws brengen. Davy Pröpper en Ryan Thomas zijn weer inzetbaar, evenals de al veel langer geblesseerde Maxi Romero. Daarnaast hoopt de trainer ook te kunnen beschikken over Carlos Vinícius.

Schmidt brengt goed nieuws uit ziekenboeg en hoopt op Vinícius

PSV nam Vinícius op Deadline Day op huurbasis over van Benfica, maar zijn werkvergunning is nog altijd niet op orde. "Daar wordt hard aan gewerkt", werd Schmidt geciteerd door Voetbal International. "We hopen dat hij vandaag voor het eerst mee kan trainen. Hopelijk is hij dan een optie voor morgen."

Sowieso kan Schmidt in het duel tegen Sociedad weer beschikken over Ryan Thomas en Davy Pröpper. Het tweetal was er door blessures niet bij toen PSV dit weekend met 0-3 won bij AZ. Dat gold ook voor Ibrahim Sangaré, die ook donderdagavond nog niet van de partij zal zijn. 

Romero
Maxi Romero is een ander verhaal. De talentvolle Argentijnse spits kwam door een knieblessure bijna een jaar niet in actie. "Hij traint nu een aantal weken met de groep en heeft keihard gewerkt", zei Schmidt over zijn huidige status, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

"Voor Maxi zou het een beloning zijn als ik hem weer bij de wedstrijdselectie kan opnemen. Na een jaar is hij natuurlijk niet klaar voor negentig minuten, maar hij zou tien of vijftien minuten kunnen spelen." Of hij daar daadwerkelijk klaar voor is, zal overigens moeten blijken uit een overleg met de medische staf. 

PSV

gerelateerd