Groenen pronkt naast Ronaldo: "Zegt iets over vrouwenvoetbal"

17 september 2021 – Jackie Groenen is al enige tijd een bekend gezicht bij Manchester United, maar inmiddels is de Oranje Leeuwin ook niet meer te missen bij Old Trafford. Bij het stadion van de Engelse grootmacht is de middenvelder namelijk, naast Cristiano Ronaldo, te bewonderen op een enorme afbeelding.

Groenen pronkt naast Ronaldo: "Zegt iets over vrouwenvoetbal"

"Ik moet het nog in het echt zien", vertelt Groenen over het billboard in een interview met het Algemeen Dagblad. "Dat lijkt me bijzonder. Mijn vader zegt niet zo vaak dat hij trots op me is, maar hier wil hij wel een foto van gaan maken. Dat zegt toch wel iets. Ook voor het vrouwenvoetbal. Dat ze dat zo belangrijk vinden dat ze een vrouw op zo'n billboard zetten. Een bewijs dat we meetellen."

Momenteel richt Groenen zich echter op de Oranje Leeuwinnen. In de strijd om kwalificatie voor het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland wacht vanavond een wedstrijd tegen Tsjechië. Dat moet gaan gebeuren onder leiding van de nieuwe bondscoach Mark Parsons. "Onder hem is het ook weer direct aanpassen. Dan ben je vooral daar mee bezig. Maar Tsjechië en IJsland zijn stugge tegenstanders."

De Oranje Leeuwinnen spelen in groep C tegen Tsjechië, IJsland, Wit-Rusland en Cyprus. De ploeg van Parsons is natuurlijk de grote favoriet, maar Groenen weet dat kwalificatie geen uitgemaakte zaak is. "Iedereen verwacht weer veel van ons. Het is niet zo dat we ons zomaar even kwalificeren", besluit de 75-voudig international, die op het laatste WK met de Leeuwinnen de finale verloor van de Verenigde Staten.

Eredivisie

gerelateerd