Flekken ook voor Bijlow verrassende naam: "Ik volg hem niet"

17 september 2021 – Justin Bijlow en Joël Drommel gelden als de twee grootste Nederlandse keeperstalenten van hun generatie. Deze zondag staan de twee met Feyenoord en PSV tegenover elkaar. Om die reden werd Bijlow vrijdag tijdens de persconferentie gevraagd naar zijn band met de PSV'er, die sinds kort tevens zijn collega is bij het Nederlands elftal. 

Flekken ook voor Bijlow verrassende naam: "Ik volg hem niet"

"Ik ken Joël al van Jong Oranje, sinds 2017", vertelde Bijlow desgevraagd aan de NOS. "Ik heb altijd een goede band met hem gehad. Die tien dagen bij het Nederlands elftal heb ik ook heel goed met hem samengewerkt. Het is een goede jongen, en hij kan ook goed keepen." De Feyenoorder vertelde dat Drommel sportief reageerde op het nieuws dat hij de eerste keeper zou worden. "Hij zei gelijk: 'geniet ervan, je weet dat je het kan'. Hij heeft me goed ondersteund. En Tim (Krul, red.) trouwens ook."

Aan een vergelijking tussen zichzelf en Drommel wilde Bijlow zich niet wagen, maar hij gaf wel een lovende omschrijving van de kwaliteiten van zijn concullega. "Het is een keeper die aan de bal heel goede kwaliteiten heeft, hij heeft een fantastische trap. Zeker vorig jaar bij Twente heeft hij dat regelmatig laten zien. In de wedstrijd van gisteren (de 2-2 tegen Real Sociedad, red.) was hij ook belangrijk. Het is gewoon een heel goede, stabiele keeper en ik denk dat hij met de wedstrijden steeds beter wordt."

Flekken 
Naast Bijlow en Drommel verscheen vrijdag een opvallende nieuwe naam bij de voorselectie: die van SC Freiburg-doelman Mark Flekken. Gevraagd naar een omschrijving van die doelman, moest de Feyenoord-goalie lachen. "Ik denk dat je het antwoord al weet, anders vroeg je het niet", reageerde hij, waarna hij eerlijk vervolgde: "Ik volg hem eigenlijk niet." Toch vond hij de selectie van Flekken niet vreemd. "Als hij goed presteert in het buitenland, is het logisch dat hij wordt opgeroepen."

Lees ook: Van Gaal voegt daad bij woord en haalt doelman bij voorselectie
Lees ook: Begrip voor keuze Van Gaal: "Flekki is echt een goede keeper"

Feyenoord

gerelateerd