Club Brugge ontsnapt in extremis bij Charleroi en pakt koppositie

18 september 2021 – Club Brugge heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd om de landstitel in België. Op bezoek bij Royal Charleroi Sporting Club leek puntenverlies onvermijdelijk, maar in de absolute slotfase viel alsnog de winnende treffer: 0-1.

Club Brugge ontsnapt in extremis bij Charleroi en pakt koppositie

In het Stade du Pays de Charleroi begon trainer Philippe Clement zonder Nederlanders aan de wedstrijd. Ruud Vormer zat vanwege een achillespeesblessure niet bij de selectie, terwijl Noa Lang en Bas Dost genoegen moesten nemen met een plekje op de reservebank. Halverwege had de oefenmeester echter genoeg gezien en bracht hij Lang binnen de lijnen om tot meer gevaarlijke momenten te komen.

Tot die tijd was Brugge namelijk alleen gevaarlijk geworden via een kopbal van Wesley Moraes. Aan de overkant moest Simon Mignolet handelend optreden toen Shamar Nicholson ineens voor zijn neus verscheen. De ervaren goalie voorkwam op fraaie wijze dat Charleroi de leiding nam. Ook na de thee moest Mignolet in actie komen. Met een geweldige reflex hield hij Nicholson andermaal van een mooi doelpunt af.

Clement liet Dost de gehele wedstrijd op de bank zitten en leek met zijn ploeg twee punten te verspelen. Daar stak Charles De Ketelaere in extremis echter een stokje voor. Hij zorgde in de derde minuut van de blessuretijd alsnog voor de broodnodige 0-1. Door de overwinning gaat Brugge over KAS Eupen en Union Sint-Gillis heen. De regerend landskampioen heeft met zeventien punten de eerste plek in handen.

Eredivisie

gerelateerd