Forse onvoldoendes voor Frenkie en Luuk de Jong bij Barcelona

21 september 2021 – Niet alleen Ronald Koeman moet het flink ontgelden in de Spaanse media na het gelijkspel van FC Barcelona tegen Granada (1-1). Ook Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Memphis Depay komen er niet heel goed vanaf. Het drietal Nederlanders ligt onder een vergrootglas en scoorden veelal onvoldoendes in de Spaanse media, al deed Memphis het volgens hen het nog het meest naar behoren.

Forse onvoldoendes voor Frenkie en Luuk de Jong bij Barcelona

SPORT geeft Frenkie slechts een vier, Memphis een zes en Luuk de Jong als invaller een drie. 'Hij miste een enorme kopkans in de doelmond. Daarvoor is hij niet naar FC Barcelona gekomen', schreef het medium over de voormalig PSV'er, die vanaf enkele meters de bal over het doel kopte (zie onder). Oud-Ajacied Sergino Dest kreeg van hetzelfde medium overigens eveneens een drie voor zijn spel tegen Granada.

Volgens El Mundo Deportivo was Frenkie vooral onnauwkeurig in zijn passing. 'Hij maakte veel meer fouten dan normaal.' Memphis kon zich volgens hetzelfde als nummer negen te weinig laten zien. Volgens Marca is het duo wel een van de vijf 'échte FC Barcelona-waardige basisspelers' op het veld, samen met Marc-André Ter Stegen, Eric García en Sergio Busquets. Ronald Araujo, die van SPORT bijvoorbeeld een negen kreeg, behoort opmerkelijk genoeg niet tot dit lijstje.

Lees ookKoeman cynisch na felle kritiek op speelwijze van FC Barcelona

Verder scoorden Frenkie de Jong en Luuk de Jong onvoldoendes bij Ruetir en 90min (beide allebei twemaal een vijf). Memphis kreeg van beide media met een zes nog wel een krappe voldoende. De debuterende Alejandro Baldé kreeg wel vrijwel alleen maar voldoendes, maar hij werd al in de eerste helft gewisseld met een blessure. Daardoor kwam Dest als linksback te staan, waar hij beduidend minder comfortabel speelde dan als rechterverdediger. 

LaLiga

gerelateerd