Linssen bij Club van 100; PSV mazzelt in Deventer

23 september 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 21 september.

Feyenoord blijft winnen; Linssen maakt honderdste Eredivisie-goal

Feyenoord heeft de ruime uitoverwinning tegen PSV van zondag een goed vervolg gegeven door gisteren in eigen huis te winnen van sc Heerenveen: 3-1. Bij de Rotterdammers maakte Bryan Linssen zijn honderdste Eredivisie-doelpunt en dat deed hij op fraaie wijze. Door de driepunter heeft de ploeg van Arne Slot zich opnieuw in de top van de Eredivisie genesteld. 

PSV mazzelt tegen 'beste tegenstander van het seizoen'

Met pijn en moeite herstelde PSV zich gisteren in De Adelaarshorst voor de oorwassing van zondag tegen Feyenoord. Marco van Ginkel maakte vijf minuten voor tijd de winnende treffer (1-2). Go Ahead Eagles had volgens PSV-coach Roger Schmidt recht op minimaal een punt. De Duitser sprak na afloop lovende woorden voor de club uit Overijssel. Hij noemde de club uit Deventer 'de beste tegenstander' die ze in dit nog prille Eredivisie-seizoen hadden getroffen.

Manchester United vliegt uit League Cup, Spurs en Chelsea komen goed weg

Met Donny van de Beek negentig minuten binnen de lijnen is Manchester United op eigen veld tegen een flinke domper aangelopen. Op Old Trafford was het West Ham United van David Moyes met 0-1 te sterk. Chelsea en Tottenham Hotspur bekerden wél verder, maar hadden daar tegen respectievelijk Aston Villa en Wolverhampton Wanderers wel een strafschoppenreeks voor nodig.

Succesvolle avond voor Nederlanders in Frankrijk

In de Ligue 1 kwamen gisteravond veel Nederlanders in actie. Zo won Myron Boadu - zonder zelf te scoren - met AS Monaco van Saint Etienne en zegevierde Sven Botman met Lille tegen Stade Rennes: 2-1. Het Olympique Lyon van Peter Bosz had het lastig met Troyes en keek bij rust tegen een 0-1 achterstand aan. In de tweede helft boog Olympique Lyon de wedstrijd om en won het met 3-1.

Vitesse heeft grote problemen met negen Groningers

Vitesse leek drie punten in de schoot geworpen gekregen, nadat FC Groningen al in de eerste helft twee spelers zag zien worden weggestuurd met een rode kaart. Toch werd het in de tweede helft nog billenknijpen voor de ploeg van coach Thomas Letsch. Het was in Groningen sowieso een vreemde avond, zo werd de wedstrijd aan het begin van de tweede helft stilgelegd na ongeregeldheden op de tribune.

UEFA vraagt FIFA onderzoek naar tweejaarlijks WK te stoppen

Bij de Europese voetbalbond UEFA zien ze niets in een WK dat om de twee jaar wordt gehouden. Ze heeft in een statement daarom richting de FIFA uitgesproken dat het moet stoppen met haar onderzoek om elke twee jaar een mondiale eindronde te organiseren. Eerder liet voorzitter Alexander Ceferin al weten dat hij niet uitsluit dat als FIFA de plannen doorzet een Europese boycot wordt ingezet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen