FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Laporta stelt Koeman tijdelijk gerust: "Maar als het moet..."

23 september 2021 – Ronald Koeman staat behoorlijk onder druk bij FC Barcelona na de 0-3 nederlaag tegen Bayern München en het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen Granada. De trainer kan dus wel een overwinning gebruiken tegen Cádiz. Maar mocht dat niet lukken? Dan wordt de Nederlander niet ontslagen.

Laporta stelt Koeman tijdelijk gerust: "Maar als het moet..."

Dat heeft voorzitter Joan Laporta laten weten aan El Chiringuito. "De toekomst van Koeman hangt niet af van het resultaat van vanavond. We staan achter de trainer. Hij is onze coach van het eerste elftal en we willen dat het goed gaat met hem", aldus de preses, die wel een slag om de arm houdt wat betreft de toekomst. "Nu staan we achter hem, maar als het moet... Wij zullen dan maatregelen moeten nemen. Dat doen andere clubs ook. Die regels gelden niet alleen voor Koeman, maar die gelden voor alle trainers."

Lees ook: Martínez over Barcelona-gerucht: "Dat heeft voor mij nu geen zin"

De Catalanen nemen het donderdagavond op tegen Cádiz. Een goed resultaat zou als geroepen komen, erkent Laporta. "We zitten in een moeilijke situatie en ik denk dat we heel kamp moeten blijven. We hopen op een goed resultaat, want dat is het enige dat op dit moment telt", besluit de voorzitter van de nummer acht uit La Liga. Die stand is wel behoorlijk scheef, aangezien Barça nog maar vier wedstrijden heeft gespeeld. 

Koploper Real Madrid heeft al twee duels meer in de benen en is nog ongeslagen met vijf overwinningen en een gelijkspel. Qua verliespunten staan de Catalanen twee punten achter. Mochten Koeman en zijn manschappen winnen van Cádiz, dan komt de ploeg op elf punten uit vijf duels. Daarmee zouden de Catalanen op gelijke hoogte komen met Sevilla. 

LaLiga

gerelateerd