Uitgekleed FC Groningen moet zonder vijftal naar Ajax

24 september 2021 – FC Groningen komt komend weekend behoorlijk uitgekleed naar Amsterdam. De noorderlingen zagen de schorsing van Mike te Wierik worden teruggedraaid, maar de verdediger is alsnog afwezig vanwege een blessure. Dat geldt ook voor Radinio Balker, Bart van Hintum en Laros Duarte, terwijl Daniël van Kaam geschorst is en Daleho Irandust niet in de basis kan starten.

Uitgekleed FC Groningen moet zonder vijftal naar Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft trainer Danny Buijs laten weten tegenover RTV Noord. Desondanks kijkt de coach uit naar de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. "Je mag je meten met de beste club van Nederland en ook een club die zich de laatste jaren op een hele positieve manier in Europa heeft laten zien. We hebben zelf een aantal jonge spelers die dromen om ooit ook voor zo'n soort club te spelen. De spelintentie wordt heel goed collectief verdedigen", verwacht de oefenmeester over de lastige uitwedstrijd.

"De kans dat je kansen tegen gaat krijgen, is wel groot door de kwaliteiten van Ajax, maar we gaan dat tot een minimum proberen te beperken. Je moet je eigen momenten optimaal benutten, want je krijgt tegen Ajax geen acht of tien open kansen", weet Buijs, die vermoedelijk deels noodgedwongen met veel jonge spelers aan de aftrap zal verschijnen.

Over het feit dat de schorsing van de eveneens geblesseerde Te Wierik teruggedraaid werd, is de coach content. "Niet alleen ik, maar heel veel mensen vonden dat dit geen rode kaart was. Fouten maken is menselijk, want ze schatten het met een aantal mensen verkeerd in. Dat kan gebeuren. Ze kunnen de beslissing terugdraaien aangezien ze over alle beelden beschikken, dus daar mogen we wat kritischer over zijn", vindt hij. Ook dat de scheidsrechters na het duel vól achter hun besluit bleven staan, had volgens hem wellicht anders gekund.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd