Enorme flater van Drommel leidt volgende zeperd voor PSV in

25 september 2021 – PSV-doelman Joël Drommel heeft met een grote blunder een bittere nederlaag van PSV ingeleid. De Eindhovenaren stonden lange tijd 1-1 tegen een strijdend Willem II en zochten naar meer, totdat Drommel de fout in ging. De voormalig keeper van FC Twente liet een schot van Ché Nunnely uit zijn handen glippen en veroorzaakte daarmee de 2-1. Het is de tweede nederlaag binnen zeven dagen voor PSV, waar het nu toch wel onrustig zal worden.

Enorme flater van Drommel leidt volgende zeperd voor PSV in

Willem II en PSV hadden een tegenstrijdige week achter de rug, waar veel over geschreven werd. De Tilburgers wonnen twee keer met 1-2 en bevonden zich daardoor op de derde plaats. PSV kreeg met 0-4 klap van Feyenoord en won daarna met moeite van Go Ahead Eagles (1-2). Trainer Roger Schmidt verklaarde vervolgens dat hij Go Ahead by far de beste tegenstander vond, waardoor de kritiek op hem en PSV er niet minder op werd.

Een van de spelers bij PSV die deelde in de malaise, was Eran Zahavi. De Israëliër verkeerde de laatste weken niet in al te beste vorm, en ook in Tilburg zag het er naar uit dat het weer geen beste wedstrijd ging worden van zijn kant. Zeker toen hij na een minuut zeventien geheel vrijstaand een matige kopbal afleverde en even later een eigen goal veroorzaakte. Een vrije trap van Willem II verlengde Zahavi zo van richting dat de bal via de binnenkant van de paal achter Joël Drommel verdween: 1-0.

Het was een flinke domper voor het toch al geplaagde PSV, dat beter in de wedstrijd zat en in tegenstelling tot Willem II wel uitgespeelde aanvallen op de mat legde. De thuisploeg, gesteund door een uitverkocht stadion, werd alleen gevaarlijk via indraaiende vrije trappen zoals bij de 1-0. Dat PSV zou gaan scoren, was daarom ook een kwestie van tijd. Zahavi revancheerde zich, hij kopte uit een voorzet van Philipp Max wel raak: 1-1. Dat was verdiend, en PSV had nog naar 1-2 uit kunnen lopen. De teruggekeerde Ibrahim Sangaré verzuimde om een voorzet van Cody Gakpo binnen te lopen. 

Als PSV het vertoonde spel door zou zetten in de tweede helft, dan zou die misser van Sangaré nog wel rechtgezet worden. Met die gedachte leek PSV ook de overige 45 minuten te spelen. Het niveau viel terug en kansen waren er weinig. Marco van Ginkel kreeg nog wel een reuzenkans: uit een hoekschop van Gakpo kopte hij richting doel. Tegen Go Ahead was dat nog de winnende, maar nu blonk keeper Timon Wellenreuther uit door met een geweldige reflex de kopbal met één hand te keren.

Waar Wellenreuther zijn ploeg op de been hield, deed zijn collega aan de overkant dat niet. PSV leek niet verder te kunnen komen dan de 1-1, maar kreeg een kwartier voor tijd een enorme tik te verwerken. Keeper Drommel maakte een blunder van jewelste: een houdbaar schot van Nunnely ging via zijn handen het doel in: 2-1. Dat kwam PSV niet meer te boven, ook het slotoffensief mocht niet baten. Dus leed PSV de tweede nederlaag van het seizoen en steeg Willem II naar de tweede plaats.

Opstellingen en beoordelingen*
Willem II: Timon Wellenreuther 8, Vincent Schippers 6.5 (68. Emil Bergström 6), Freek Heerkens 5.5 (74. Nikos Michelis -), Ulrik Jenssen 6, Derrick Köhn 5, Görkem Saglam 6.5 (63. Max Svensson 5.5), Dries Saddiki 6, Pol Llonch 6, Ché Nunnely 7, Kwasi Wriedt 5 (63. Argyris Kampetsis 5), Mats Köhlert 5.5.

PSV: Joël Drommel 3, Phillipp Mwene 5, André Ramalho 6, Olivier Boscagli 5, Philipp Max 6.5 (84. Maximiliano Romero -), Marco van Ginkel 5 (72. Davy Pröpper -), Ibrahim Sangaré 6.5, Mario Götze 5, Ritsu Doan 6 (72. Armindo Bruma -), Cody Gakpo 6, Eran Zahavi 6 (78. Carlos Vinicius -).

Man of the Match: Timon Wellenreuther
*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

PSV

gerelateerd