Krant onthult reden van 'persconferentieweigering' Mourinho

27 september 2021, 10:01

AS Roma ging gisteren in een enerverende stadsderby onderuit tegen Lazio Roma (3-2). Verliezend trainer José Mourinho kwam na afloop niet opdagen bij de gebruikelijke persconferentie. 

Volgens Italiaanse media was dat omdat 'The Special One' een woordenwisseling zou hebben gehad met enkele journalisten. Een video van La Gazzetta dello Sport verraadt echter weten dat een totaal andere reden ten grondslag ligt aan de 'persconferentieweigering' van de Portugees. Op de beelden is te zien dat Mourinho in discussie gaat met een afgevaardigde van de Serie A. De oud-trainer van Real Madrid kreeg namelijk geen toestemming om zelf de pers te woord te staan.

In Italië is het persbeleid door het coronavirus bij een aantal clubs tijdelijk gewijzigd. Journalisten kunnen niet direct met coaches praten, maar leveren hun vraag aan bij de persvoorlichter van de thuisclub. Die stelt vervolgens de vragen aan beide trainers. In die constructie had Mourinho geen zin, hij wilde gewoon zelf het gesprek aan kunnen gaan met de Italiaanse media. In de video van de sportkrant is te zien dat Mourinho wegloopt en laat weten dat ze het bij de coach van Lazio kunnen houden. "Oké, oké. Ze kunnen met hém praten", zegt 'Mou', terwijl hij vertrekt.

Lees ook: Calma calma! Mourinho sneert thuispubliek de mond

Voor Mourinho en AS Roma betekende de verliespartij in de stadsderby de tweede uitnederlaag op rij. Eerder werd eveneens met 3-2 verloren, op bezoek bij Hellas Verona.

In de Serie A is de Italiaanse topclub naar de vierde plaats op de ranglijst gezakt. Donderdag treft Mourinho met zijn ploeg Zorja Luhansk in de Europa Conference League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen