Ten Hag reageert op hoge verwachtingen: "We konden er niks van"

27 september 2021 – Ajax draait al vroeg in het seizoen uitstekend. Niet alleen in de Eredivisie maakt de ploeg van Erik ten Hag gehakt van de tegenstanders, ook het eerste Champions League-duel leverde een klinkende 1-5 zege op tegen Sporting Portugal. Pierre van Hooijdonk is lovend over de Amsterdammers en stelde zondagavond dat de ploeg de finale van het Miljoenenbal kan halen.

Ten Hag reageert op hoge verwachtingen: "We konden er niks van"

Ten Hag kreeg maandagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Besiktas de vraag voorgelegd wat hij van de uitspraak van de analist vond. De trainer van Ajax spreekt van 'zuiver opportunisme'. "Tot een week of vier geleden, na de Johan Cruijff Schaal en het gelijkspel tegen FC Twente, konden we er niks van. Nu gaan we voor de Champions League-finale? Daar zit nog heel veel tussen."

Lees ook: Ten Hag over coëfficiëntenopmars: "Denk aan Slot en Jansen"

Ten Hag is inmiddels wel gewend aan de lofuitingen en kritiek van journalisten. "In Nederland zijn we daar op dit moment heel goed in, het optuigen van meninkjes in allerlei praatprogramma's en websites. Er moeten wel een beetje realistische analyses komen, dit is zuiver opportunisme. Ik vind het trouwens niet vervelend. Ik kan er juist wel met een glimlach naar kijken, zo lang het beide kanten opgaat", aldus de trainer. Daley Blind zat naast de trainer tijdens het perspraatje. "Ik had het niet beter kunnen verwoorden."

Overigens was niet iedereen het zondagavond met Pierre van Hooijdonk eens bij Studio Voetbal. Voormalig Ajax-middenvelder Theo Janssen was lovend over de ploeg, maar vond de finale in het grootste toernooi van Europa niet realistisch. "Ze hebben bijna iedere bal binnen tien seconden terug. En je ziet dat ze lang samenspelen. Het is een heel goed elftal, maar de Champions League winnen gaan ze niet doen", aldus de analist.

Ajax

gerelateerd