Zlatan terug bij Zweden; AZ'ers en Feyenoorders opgeroepen

28 september 2021 – Zlatan Ibrahimovic is ondanks zijn blessure opgeroepen voor de Zweedse nationale ploeg. Bondscoach Janne Andersson rekent er nog niet op hem als basisspeler te kunnen inzetten, maar stelde dat hij belangrijk genoeg is om toch op te roepen. Tijdens de komende interlandbreak gaat Ibrahimovic bij Zweden weer samenspelen met AZ-aanvaller Jesper Karlsson, die eveneens bij de selectie zit. 

Zlatan terug bij Zweden; AZ'ers en Feyenoorders opgeroepen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Uiteraard is een fitte Ibrahimovic een cruciale speler voor Zweden, maar de afgelopen maanden kwakkelde hij met meerdere blessures. Zo miste hij onder meer het EK. Deze maand deed de spits bij zijn club AC Milan een halfuur mee, waarin hij scoorde, maar vervolgens opnieuw geblesseerd raakte. Toch koos Andersson ervoor om hem op te roepen voor de interlands van 9 en 12 oktober, tegen respectievelijk Kosovo en Griekenland.

"Ik heb besloten om hem op te roepen, omdat ik denk dat hij zijn bijdrage kan leveren", lichtte Andersson zijn besluit toe tijdens een persconferentie. "Hij is herstellende van een blessure, maar het gaat elke dag beter. Volgende week zullen we hem hier ontvangen." Dat geldt dus ook voor AZ-linksbuiten Karlsson, die in de wedstrijd tegen Griekenland ook ploeggenoten Pantelis Hatzidiakos en Vangelis Pavlidis zal treffen.

Noorwegen
Ook in de dinsdag bekend gemaakte Noorse selectie is met Fredrik Midtsjø een AZ-speler opgenomen. Daarnaast was er plek voor oud-AZ'er Jonas Svensson en Feyenoorders Fredrik Aursnes en Marcus Pedersen. Laatstgenoemde maakte tijdens de vorige interlandperiode nog zijn debuut voor Noorwegen. De Noren, met uiteraard ook Erling Haaland en Martin Ødegaard, treffen in de komende interlandbreak Turkije en Montenegro. Het land is samen met Oranje koploper in groep G van de WK-kwalificatie. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd