Supportersproblemen houden aan: duel ADO tijdelijk stilgelegd

10 oktober 2021 – Terwijl de hoogste landelijke competities momenteel op hun gat liggen door de interlandperiode, wordt er nog wel gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie. Waar het Nederlandse voetbal sinds de terugkeer van het publiek in de stadions de afgelopen maanden al meerdere incidenten kende, is ook de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd, door het zich misdragende publiek.

Supportersproblemen houden aan: duel ADO tijdelijk stilgelegd

ADO Den Haag pakte vorige week de eerste periodetitel, maar desalniettemin was ADO terug te vinden in het rechterrijtje van de competitie. Door het financiële wanbeleid van de club, kreeg het een puntenstraf aan de broek. De supporters waren daar allerminst blij mee en lieten dat in het thuisduel tegen FC Den Bosch blijken. Bij een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, werd het duel gestaakt doordat er vuurwerk op het veld werd gegooid.

Het vuurwerk was onderdeel van de protestactie van de supporters. Er waren spandoeken zichtbaar met teksten als 'Ze kunnen onze punten pakken, maar niet onze trots' en 'KNVB maffia'. Daarnaast waren spreekkoren te horen en gooiden de supporters het aangestoken vuurwerk uiteindelijk op het veld. Scheidsrechter Robin Hensgens legde het duel een aantal minuten stil, maar even later kon de wedstrijd worden hervat. Roy Kuijpers maakte er tien minuten voor tijd 1-1 van.

Lees ook: 'Absolute noodkreet ADO, gemeente eist transparantie'

Sinds het publiek weer in het stadion zit, zijn er al diverse incidenten geweest in Nederland. Het duel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk halverwege september werd voor een klein halfuur stilgelegd doordat het publiek bier op het veld gooide. Ook de IJsselderby tussen Go Ahead Eagles werd ontsierd door supportersproblemen. Het thuispubliek en uitpubliek gooiden naar elkaar met vuurwerk. Met het volgende incident lijkt het een steeds actueler onderwerp te worden voor de KNVB, die dit gedrag al meermaals afkeurde.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd