Tijd begint te tikken voor Gertjan Verbeek, De Graafschap aan kop

10 oktober 2021 – Almere City heeft zondagavond tegen De Graafschap wederom een harde tik geïncasseerd. Sinds de komst van Gertjan Verbeek deze zomer, draait Almere dramatisch. Het kwam in de tweede helft weliswaar op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 1-2. Daardoor staat het ambitieuze Almere op de achttiende plek en begint de tijd voor Verbeek dus te tikken. De Graafschap is nu mede-koploper met Excelsior. 

Tijd begint te tikken voor Gertjan Verbeek, De Graafschap aan kop

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De club uit Flevoland timmert de laatste jaren flink aan de weg en eindigde vorig seizoen al knap vierde. Via de play-offs lukte het niet om promotie te bewerkstelligen, maar dit seizoen wilde het met Verbeek aan het roer een nieuwe poging wagen. Hoewel het afscheid nam van topscorer Thomas Verheijdt, versterkte het zich wel op diverse plekken, maar dat resulteerde nog niet in goede prestaties.

Na de eerste drie wedstrijden niet gewonnen te hebben, volgden er zes punten tegen Roda JC en TOP Oss, maar vervolgens kwam er weer een flinke reeks zonder zege. Na een behoorlijk saaie eerste helft kwam Almere net na rust op voorsprong, door een schot in de korte hoek van Bram van Vlerken. Even dacht Verbeek stiekem aan eindelijk weer eens een driepunter, maar een halfuur voor tijd maakte Jasper van Heertum gelijk na matig keeperswerk van oud-superboer, Agil Etamadi.

Lees ook: Koolwijk vreest voor einde carrière na gesprek met Verbeek

Twintig minuten later kreeg Almere de deksel volledig op de neus, nadat Julian Lelieveld voor leeg doel de rebound van het schot van invaller Danzell Gravenberch binnenschoot. Zo stijgt De Graafschap naar de tweede plek in de competitie. Het is nu gedeeld koploper met Excelsior met beide negentien punten. Almere heeft alleen FC Den Bosch en FC Dordrecht nog onder zich, waardoor Verbeek heel snel zal moeten presteren om de clubleiding alsnog te overtuigen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd