Feyenoord
2 – 0
Fortuna Sittard

FC Emmen lost problemen achterin op met komst oude bekende

14 oktober 2021 – FC Emmen haalde dit seizoen al liefst twintig spelers binnen om na de degradatie uit de Eredivisie weer terug te keren op het hoogste niveau, maar dat waren er vooralsnog niet genoeg. Want donderdag werd ook de terugkeer van Keziah Veendorp (24) bevestigd. De verdediger trainde al enige tijd mee, maar keert op amateurbasis definitief terug in Drenthe.

FC Emmen lost problemen achterin op met komst oude bekende

Dat heeft voorzitter Ronald Lubbers laten weten tegenover RTV Drenthe. In september keerde Veendorp enkele maanden na zijn vertrek al terug om zijn conditie op peil te houden. De verdediger hoopt na de degradatie op een nieuwe uitdaging, maar vond geen andere club en kreeg daarom van FC Emmen de kans om zijn conditie op peil te houden.

Veendorp genoot zijn jeugdopleiding bij FC Groningen, maar brak in de Eerste Divisie door bij FC Emmen. In zijn eerste seizoen in Drenthe promoveerde hij naar de Eredivisie, waar hij mede door alle versterkingen in zijn derde seizoen vooral bankzitter was. Er is ditmaal afgesproken dat Veendorp tot en met de winterstop in elk geval bij FC Emmen blijft: hij mag ook wedstrijden spelen in de Eerste Divisie en vertrekt ondanks zijn amateurcontract zeker niet, aldus Lubbers.

Bekijk ookOpen mond-moment: Emmenaar krult bal met bizar effect binnen

In de afgelopen zomer nam de club afscheid van meer dan twintig spelers, maar haalde ook heel veel spelers terug. Jeff Hardeveld was een van hen, maar hij kampt met knieproblemen en Miguel Araujo zit momenteel bij de nationale ploeg van Peru, terwijl Peet Bijen ook nog in de lappenmand zit. Daardoor kan Veendorp FC Emmen meer opties geven achterin de komende tijd.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd