Ajax
0 – 0
Borussia Dortmund

Van der Sar onthult: Ajax deed poging voor toptalent Bellingham

14 oktober 2021 – Jude Bellingham staat komende dinsdag met Borussia Dortmund tegenover Ajax, maar had ook zelf in het shirt van de Amsterdammers kunnen spelen. Dat onthulde algemeen directeur Edwin van der Sar donderdagmiddag. De middenvelder speelde nog bij Birmingham City toen Ajax een poging waagde. 

Van der Sar onthult: Ajax deed poging voor toptalent Bellingham

De naam van Bellingham kwam ter sprake toen Edwin van der Sar met Tuttosport in gesprek ging over de Golden Boy-verkiezingen. Gevraagd naar een favoriet, wees de Ajacied op het achttienjarige talent. "Ik ben altijd fan geweest van Bellingham", begon hij. 

"Zozeer zelfs dat we, toen hij nog bij Birmingham speelde, met zijn ouders spraken over een transfer naar Ajax. Uiteindelijk bleven hij en zijn gezin op dat moment liever thuis. Een stap naar het buitenland stelden ze uit naar het volgende jaar, toen hij uiteindelijk koos voor een stap naar Borussia Dortmund."

Aankomende dinsdag om 21.00 uur is Bellingham alsnog eenmalig in de Johan Cruijff Arena te bewonderen. Dan staan Ajax en Dortmund, de twee ploegen die in groep C van de Champions League allebei nog zonder puntverlies zijn, voor het eerst tegenover elkaar. 

Ajax

gerelateerd