'Vertrek Barça-veteraan dreigt, Juve en Milan willen toeslaan'

14 oktober 2021 – Dat Sergi Roberto zijn verbintenis bij FC Barcelona verlengt, lijkt inmiddels niet zeker meer. De veteraan en derde aanvoerder van de club loopt komende zomer uit zijn contract en over het verloop van de onderhandelingen tussen speler en club verschenen in de Spaanse media wisselende berichten. Juventus en AC Milan zouden de situatie in ieder geval nauwlettend in de gaten houden.

'Vertrek Barça-veteraan dreigt, Juve en Milan willen toeslaan'

Donderdag waren het onder meer Sport en Mundo Deportivo die wisten te melden dat de hoop op een contractverlenging van Roberto is afgenomen. In een eerder stadium - tijdens de presentatie van Luuk de Jong - stelde president Joan Laporta nog dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voor de vleugelverdediger bij zou tekenen. De afgelopen weken werden de berichten echter steeds pessimistischer. 

Het Italiaanse TuttoJuve berichtte op basis van geruchten uit Spanje zelfs al over de mogelijke volgende stap van Roberto. Juventus en AC Milan, die zich beiden voornamelijk willen richten op transfervrije spelers, zouden de situatie allebei in de gaten houden. Mocht Roberto op 1 januari 2022 nog niet bijgetekend hebben, dan zijn zij vrij om contact te leggen met de speler.

Pedri en Ansu Fati
Wat betreft de supertalenten Pedri en Ansu Fati was er beter nieuws te melden. De contractverlenging van eerstgenoemde tot medio 2026 is sinds donderdagmiddag een feit en hoewel de onderhandelingen met Fati nog bezig zijn, wordt ook daar binnenkort een akkoord verwacht. Ook met Ousmane Dembélé is de club nog in gesprek, maar de Fransman zelf zou vol inzetten op een langer verblijf bij Barcelona.

Lees ook: FC Barcelona verlengt met Pedri en wil langer door met vijftal

LaLiga

gerelateerd