'Ten Hag handhaaft Weghorst, Xavi verrast met Pedri-vervanger'

23 februari 2023, 10:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona treedt donderdagavond met een verrassende vervanger van de geblesseerde Pedri aan tegen Manchester United. In de tussenronde van de Europa League ontbreekt de jonge Spanjaard vanwege de blessure die hij vorige week in het heenduel in Camp Nou (2-2) opliep. Bij de thuisploeg handhaaft Erik ten Hag de basisplaats van Wout Weghorst, zo is de verwachting. 

Tussen het tweeluik met het elftal van Erik ten Hag door trof Barcelona zondag Cádiz in de Spaanse competitie en won die wedstrijd met 2-0. Ferran Torres was in dat duel de grote uitblinker, maar volgens El Mundo Deportivo levert hem dat ondanks de afwezigheid van Pedri geen basisplaats op als de Catalanen vanavond gaan proberen de laatste zestien van de Europa League te bereiken. Sergi Roberto zal namelijk de plaats van Pedri, hangend vanaf links, op zich gaan nemen. De routinier opende tegen Cádiz de score, waarna Robert Lewandowski de eindstand op 2-0 bepaalde. 

Barcelona-trainer Xavi mist behalve Pedri ook Gavi op Old Trafford. De middenvelder pakte in het thuisduel tegen The Red Devils een gele kaart en is geschorst. Franck Kessié zal daardoor starten op het middenveld waarop Sergio Busquets en Frenkie de Jong haast vanzelfsprekend opnieuw in de basis zullen beginnen. 

Weghorst opnieuw in de basis

Manchester United hoopt de achtste finales te bereiken met één Nederlander vanaf de aftrap. Wout Weghorst zal naar verwachting opnieuw achter Marcus Rashford mogen beginnen, ondanks de kritiek die de Nederlandse aanvaller de afgelopen weken kreeg in Engeland. Naast zijn aanvallende bijdrage is het de bedoeling dat hij het spel van het Barcelona-middenveld in de opbouw gaat ontregelen. Tyrell Malacia wordt op de bank verwacht omdat Luke Shaw als linksback zal starten. 

Lees ook: Op bezoek bij Erik ten Hag: mediamania in Manchester

Verwachte opstelling Manchester United: David de Gea; Aaron Wan-Bissaka, Raphaël Varane, Lisandro Martínez, Luke Shaw; Casemiro, Marcel Sabitzer, Bruno Fernandes; Wout Weghorst, Jadon Sancho, Marcus Rashford

Verwachte opstelling FC Barcelona: Marc-André Ter Stegen; Jules Koundé, Ronald Araujo, Andreas Christensen, Jordi Alba; Sergio Busquets, Franck Kessié, Frenkie de Jong; Raphinha, Robert Lewandowski, Sergi Roberto

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen