Nainggolan over kwijtraken rijbewijs: "Iedereen drinkt soms te veel"

15 oktober 2021 – Radja Nainggolan maakte deze zomer transfervrij de overstap van Internazionale naar Royal Antwerp. In zijn eerste week bij zijn nieuwe club kwam de 33-jarige middenvelder direct slecht in het nieuws. Nainggolan was met drank achter het stuur gesnapt en moest zijn rijbewijs inleveren.

Nainggolan over kwijtraken rijbewijs: "Iedereen drinkt soms te veel"

Het oog van de politie viel op Nainggolan, omdat hij met honderd kilometer per uur over de Antwerpse Scheldenkaaie racete. "Kijk dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren", zegt Nainggolan over het incident in de De Cooke en Verhulst Show op Play4. "Ik een bad boy? Totaal niet. Ik leef als een normaal mens. Iedereen drinkt toch wel eens een glaasje te veel? Ik ga af en toe eens weg met mijn vrienden, ik zie daar niets verkeerds in."

Nainggolan krijgt zijn rijbewijs over anderhalve maand weer terug. Op de vraag of hij zich als voetballer beter zou moeten gedragen, reageert hij fel. "Ze zeggen dat ik een voorbeeldfunctie heb voor kinderen, dit, dat. Maar dan heb ik geen leven meer? Dan moet ik gewoon trainen en thuis blijven? Ik probeer zo normaal mogelijk te leven. Als een gewoon mens van vlees en bloed. Ik draag alleen het stempeltje van voetballer erbij, als er bij mij iets is, staat het meteen in de krant."

Lees ook: Recidivist Nainggolan de mist in: met alcohol op en véél te hard rijden

Nainggolan is al een tijdje international af bij België en laat er geen gras over groeien of hij binnenkort terugkeert bij De Rode Duivels. "Nooit meer. Ik ben een man van mijn woord. Volgens mij had ik verdiend erbij te zijn op het WK 2018. Of het nu was als basisspeler, op de bank of op de tribune te zitten. Ik hoorde bij de 26 geselecteerden. Martínez zei tegen mij dat hij me als basisspeler zag. Maar hij selecteerde me niet, omdat hij me niet dezelfde rol kon geven als ik bij AS Roma had. Gewoon onzin, had me dan meegenomen voor de bank."

Eredivisie

gerelateerd