Clasie denkt niet aan Oranje: "Op dit moment niet realistisch"

17 oktober 2021 – Jordy Clasie focust zich niet meer op het Nederlands elftal. De middenvelder van AZ werd voor het eerst geselecteerd toen hij bij Feyenoord speelde en maakte het wereldkampioenschap van 2014 mee als selectiespeler, maar daarna is zijn carrière nooit helemaal uit de grond gekomen zoals hij zelf had gehoopt.

Clasie denkt niet aan Oranje: "Op dit moment niet realistisch"

"Mijn beste periode was denk ik in de jaren 2013 tot en met 2015. Toen was ik ook heel constant. Op dit moment ben ik de laatste drie wedstrijden heel goed bezig, en het team ook. Ik heb vertrouwen in mezelf en ik hoop dat ik dit niveau weer over een langere periode kan vasthouden", vertelt de middenvelder, die een basisplaats heeft veroverd bij AZ sinds Teun Koopmeiners vertrokken is.

Zeventien keer mocht de middenvelder het shirt van Nederland aantrekken. "Mijn laatste was in 2016, kun je nagaan, alweer vijf jaar geleden. Ik ben hartstikke trots dat ik voor mijn land heb mogen uitkomen. Het waren fantastische tijden", aldus Clasie, die niet direct aan een rentree denkt nu hij weer basisspeler is. "Ik focus me lekker op AZ, het is op dit moment niet realistisch."

Clasie vertrok in 2015 naar Southampton, maar een doorslaand succes werd zijn Engelse periode niet. Hij werd nog verhuurd aan Club Brugge voor hij terugkeerde in de Eredivisie. "Ik ben gegroeid als mens en voetballer, maar ik heb ook veel mindere kanten gekend. Niet spelen, op de tribune zitten", aldus de middenvelder bij de NOS. Hij gaat er op dit moment niet vanuit dat hij nog een buitenlands avontuur aangaat. "Ik heb nog een contract voor een kleine drie jaar, dus dan ben ik 33. Ik ben hier gelukkig en focus me gewoon lekker hierop."

Feyenoord

gerelateerd