Ajax pakt zwarthandelaren keihard aan met driedubbele straf

17 oktober 2021 – Ajax is bezig zwarthandelaren hard aan te pakken. De club heeft rondom de topwedstrijden tegen Borussia Dortmund en PSV al 25 mensen bestraft en de Amsterdammers zijn nog niet klaar met hun zoektocht. De verwachting is dat er spoedig nog meer 'supporters' gepakt worden.

Ajax pakt zwarthandelaren keihard aan met driedubbele straf

Op Marktplaats staan tickets voor de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Borussia Dortmund voor vijfhonderd euro per stuk. Dat terwijl de kaarten in de reguliere verkoop ongeveer negentig euro waren. De Amsterdamse club treedt dan ook hard op tegen de aanbieders van die kaarten.

Zo zijn de seizoenkaarten getraceerd, krijgen de fans een boete van 450 euro en als klap op de vuurpijl mogen ze ook achttien maanden niet naar de Johan Cruijff ArenA komen door een stadionverbod. "Ajax zal deze personen ook aanmelden bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod. We verwachten op korte termijn nog meerdere personen te traceren", laat een woordvoerder van de club aan De Telegraaf weten.

De meeste zwarthandelaren die Ajax heeft achterhaald boden kaarten aan voor het thuisduel van dinsdagavond met Borussia Dortmund in de Champions League. Daarna staat op zondag de Eredivisie-kraker tegen PSV op het programma. Ook voor die wedstrijden is veel vraag, al gaan die kaarten niet voor zulke hoge bedragen over de illegale toonbank.

Ajax

gerelateerd