Bergwijn tegen Vitesse terug in de basis: "We need Stevie"

20 oktober 2021 – Steven Bergwijn treedt donderdagavond met Tottenham Hotspur aan tegen Vitesse. Dat doet de voormalig aanvaller van PSV als basisspeler, zo bevestigde zijn coach Nuno Espírito Santo op de voorbereidende persconferentie. Tottenham zal in de GelreDome met een B-formatie aantreden.

Bergwijn tegen Vitesse terug in de basis: "We need Stevie"

Harry Kane, Lucas Moura, Pierre-Emile Höjbjerg, Eric Dier, Heung-Min Son, Tanguy N'Dombele, Oliver Skipp, Christian Romero, Sergio Reguilon en Emerson stonden afgelopen weekend tegen Newcastle United nog aan de aftrap, maar blijven nu achter in Londen. Daarom is de coach van Tottenham genoodzaakt om zijn elftal flink op de schop te gooien.

De Conference League-ontmoeting met Vitesse biedt hem de kans om Steven Bergwijn na weken eindelijk weer wat minuten te geven. De aanvaller was basisspeler in zijn eerste weken en trad  in september nog aan met het Nederlands elftal, maar stond de laatste weken aan de kant met een blessure. Tegen Newcastle bleef hij negentig minuten op de bank. "Hij is fit genoeg. Hij zal morgen vanaf het begin spelen."

Zijn Portugese coach verwacht veel van de aanvaller. "Hij is nu weer op de weg terug. Het gaat erom dat hij snel weer sterker, sneller en fitter wordt. Hij heeft enorm veel talent en is uniek in onze selectie. We need Stevie, ik herhaal: we need Stevie."

UEFA Europa League

gerelateerd