Bayern komt laat op stoom en biedt Koeman perspectief

20 oktober 2021 – Bayern München staat na drie wedstrijden in de Champions League met de maximale negen punten bovenaan. Woensdagavond won de ploeg met liefst 0-4 van Benfica, waarmee het FC Barcelona van Ronald Koeman opeens nog maar één punt van plek twee verwijderd is. Ook Mark van Bommel kon na het gelijkspel tussen Lille en Sevilla opgelucht ademhalen. 

Bayern komt laat op stoom en biedt Koeman perspectief

Benfica - Bayern München 0-4
Bayern München wist dat het goede zaken kon doen bij een overwinning op Benfica. Eerder op de avond had het FC Barcelona al zien winnen van Dinamo Kiev (1-0), maar met slechts drie punten vormde de ploeg van Ronald Koeman nog bepaald geen bedreiging. Ten minste, niet wanneer Bayern 'gewoon' zou winnen van Benfica en zo ook na drie wedstrijden foutloos zou blijven. Die uitdaging ging het overigens aan zonder trainer Julian Nagelsmann, die ziek thuis zat. 

Een makkelijke avond werd het niet, want na zeventig minuten stond de 0-0 nog altijd op het scorebord. Bayern had wel al twee keer gescoord, maar beide doelpunten werden afgekeurd. Robert Lewandowski zag zijn feest in de eerste helft niet doorgaan wegens hands en bij de treffer van Thomas Müller na rust was buitenspel geconstateerd. Zo moest Der Rekordmeister in de laatste twintig minuten van de wedstrijd nog flink aan de bak.

Dat had de ploeg ook begrepen, want in minuut zeventig gaf Leroy Sané met zijn openingstreffer het startschot voor een zinderende slotfase. Via een eigen doelpunt van Everton en een dit keer niet afgekeurde goal van Robert Lewandowski liep de score al snel op, waarna het opnieuw Sané was die voor de eindstand van liefst 0-4 mocht zorgen. Zo is Bayern met negen punten al heel dicht bij overwintering, terwijl Benfica (vier punten) met het Barcelona van Koeman (drie) lijkt uit te gaan maken wie er met het andere ticket vandoor gaat.

Lille - Sevilla 0-0
Mark van Bommel beleefde eerder op de avond een flinke domper toen hij met VfL Wolfsburg voor de derde keer op rij niet wist te winnen in de Champions League. Tegen RB Salzburg ging zijn ploeg met 3-1 onderuit. De pijn werd later op de avond echter iets verzacht, want ook Lille en Sevilla zijn na drie wedstrijden nog altijd zonder overwinning. In een onderling duel speelden zij doelpuntloos gelijk, wat betekent dat de strijd om plek twee nog volledig open ligt. 

UEFA Champions League

gerelateerd