Kovac looft Boadu na debuutgoal: "Hij zal Monaco veel brengen"

22 oktober 2021 – Myron Boadu maakte donderdag op Nederlandse bodem dan eindelijk zijn langverwachte debuutdoelpunt voor AS Monaco. De oud-spits van AZ scoorde het openingsdoelpunt in het Europa League-duel tegen PSV (1-2).

Kovac looft Boadu na debuutgoal: "Hij zal Monaco veel brengen"

Boadu maakte afgelopen zomer voor een slordige zeventien miljoen euro de overstap naar de Franse Ligue 1. In zijn eerste maanden bij zijn nieuwe club, lukte het de twintigjarige Amsterdammer nog niet om tot scoren te komen. Maar daar kwam in het Philips Stadion dus verandering in. "We zijn allemaal blij voor hem en het team", was trainer Niko Kovac positief na afloop van het gewonnen duel tegen PSV.

Dat een doelpunt van Boadu een tijdje op zich liet wachten, vindt Kovac niet vreemd. "Hij is nog een jonge speler. Het is niet gek dat het tijd kost om je aan te passen aan een nieuwe omgeving. Die tijd geven we hem ook, ik ben er zeker van dat hij Monaco veel gaat brengen", aldus de oud-trainer van Bayern München. 

Kovac liet Boadu overigens bewust starten in Eindhoven. "Omdat hij in zijn eigen land speelde, tegen een opponent die hij al kende. Myron heeft het heel goed gedaan. Niet alleen vanwege zijn doelpunt, maar ook omdat hij nog twee kansen creëerde. Daarin ligt ook meteen de enige teleurstelling, want we hadden het voor rust al af kunnen maken."

Lees ook: Opluchting bij Boadu: "Ik scoor altijd in de toppers, hè"

Ook de krant L'Equipe zag Boadu eindelijk een geluksmoment ervaren bij AS Monaco. "Hij heeft duidelijk laten zien wat hij kan. De druk van het spelen in eigen land, leek hem niet veel in de weg te zitten. Wel zal hij in de toekomst beslissender moeten zijn." Boadu kwam tot dusver twaalf keer in actie voor de Monegasken. Naast het ene doelpunt, heeft hij in die wedstrijden ook een assist op zijn naam.

PSV

gerelateerd