'Haaland-uitspraken Tuchel zorgen voor woede bij Dortmund'

22 oktober 2021 – De uitspraken van voormalig Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel over spits Erling Haaland zijn niet in goede aarde gevallen bij het besuur van de Bundesligaclub.

'Haaland-uitspraken Tuchel zorgen voor woede bij Dortmund'

De huidig Chelsea-coach gaf in een interview aan dat de Noorse aanvaller interessant zou kunnen zijn voor zijn team. "Lukaku samen met Haaland voorin? Ik zou daar geen probleem mee hebben. We hebben het tijdens de vorige transferperiode een aantal keer over hem gehad, maar toen bleek hij voor ons nog niet haalbaar", zei de Duitse coach.

BILD laat weten dat die uitspraken bij Borussia Dortmund in het verkeerde keelgat zou zijn geschoten en stelt dat het wordt gezien als een 'persoonlijke aanval'. Zeker omdat deze uit de mond komen van een voormalig medewerker van de club. Tuchel vertrok in 2017 na enkele woordenwisselingen met het bestuur uit het Signal Induna Park en vertrok naar Paris Saint-Germain. Peter Bosz werd zijn opvolger.

Lees ook: Tuchel droomt hardop van superduo Lukaku en Haaland

Bij Borussia Dortmund zouden ze de uitspraken van Tuchel vooral vervelend vinden omdat ze de spits het liefst zo lang mogelijk bij de club willen houden. Volgens de Duitse krant lijkt die kans, zeker na het debacle in Amsterdam, niet al te groot. Trainer Marco Rose was echter nog wel hoopvol. "Ik zie niet in waarom Erling hier niet zou willen blijven als het hier goed loopt."

Bundesliga

gerelateerd