Feyenoord
2 – 0
Fortuna Sittard

Jansen blij met mooie opsteker voor Wijndal na 'moeilijke zomer'

22 oktober 2021 – Voor AZ-aanvoerder Owen Wijndal was er vrijdagmiddag goed nieuws. De linksback kreeg namelijk te horen dat hij weer deel uitmaakt van de voorlopige Oranje-selectie van bondscoach Louis van Gaal. Volgens trainer Pascal Jansen is het voor Wijndal een mooie opsteker na een lastige zomer. 

Jansen blij met mooie opsteker voor Wijndal na 'moeilijke zomer'

Tijdens zijn persmoment van vrijdagmiddag sprak Jansen van 'een geweldig moment voor Owen'. "Hij is er zelf natuurlijk ook heel blij mee. Owen heeft een moeilijke zomer gehad. Voor het eerst in zijn carrière raakte hij langdurig geblesseerd en als je dat nog nooit eerder hebt meegemaakt, zoals hij, dan is dat lastig. Owen beleefde ook een teleurstellend EK en had misschien wel gerekend op belangstelling van buitenlandse clubs. Vervolgens zag hij enkele van zijn generatiegenoten wél een stap maken", werd Jansen geciteerd door Voetbal International

Lees ook: Van Gaal maakt voorlopige selectie Nederlands Elftal bekend

AZ is na een dramatische seizoensstart inmiddels aardig opgekrabbeld, maar Wijndal zelf zit volgens Jansen nog niet aan zijn top. "Hij is nog niet zo ver als voor zijn blessure. Als we hem wisselen, is dat of omdat hij nog wat pijn heeft, of omdat hij vermoeid is. In Roemenië (de Conference League-wedstrijd tegen CFR Cluj van donderdagavond, red.) was het een combinatie van deze factoren. Owen moet aan zijn fitheid blijven werken, zodat hij in het ritme van drie wedstrijden per week weer volledige wedstrijden kan gaan spelen."

Hoewel hij donderdag dus niet helemaal zonder kleerscheuren het veld verliet, verwacht Jansen dat Wijndal zondag tegen FC Groningen gewoon kan starten. Dat geldt ook voor Dani de Wit en Vangelis Pavlidis, die eveneens geblesseerd uitvielen. De wedstrijd in Groningen begint zondagavond om 20:00 uur. 

Oranje

gerelateerd