'Borussia Dortmund kan pas in 2022 weer op Haaland rekenen'

25 oktober 2021 – Het zou zomaar kunnen dat Erling Haaland in Amsterdam zijn laatste wedstrijd voor Borussia Dortmund in dit kalenderjaar heeft gespeeld.

'Borussia Dortmund kan pas in 2022 weer op Haaland rekenen'

De Noorse aanvaller hield een blessure over aan het duel met Ajax (4-0 verlies) en zou aanvankelijk zo'n vier weken aan de zijlijn staan. BILD maakt maandag echter bekend dat Borussia Dortmund haar sterspeler misschien nog wel een poos langer dan dat moet missen. De krant claimt dat Haaland pas in het nieuwe jaar weer in actie kan komen en dat zijn blessure erger blijkt dan aanvankelijk gedacht.

Dit weekend sprak Jan Aage Fjörtoft, adivseur van de Noorse voetbalbond en vriend van de familie Haaland, al niet zulke veelbelovende woorden uit. "De kans is inderdaad aanwezig dat Erling tegen Ajax zijn laatste wedstrijd van het jaar heeft gespeeld", sprak de oud-aanvaller van onder andere Eintracht Frankfurt.

Borussia Dortmund zelf heeft nog geen definitief uitsluitsel gegeven over de blessure van Haaland. Ook trainer Marco Röse weet nog niet hoe lang hij zijn spits moet missen. "Ik ben geen dokter en heb niet veel zin om te speculeren. We zullen het gaan zien."

Haaland mist naast het terugduel in de Champions League met Ajax, ook nog eens het cruciale slotduel tegen Nederland in de WK-kwalificatiereeks (16 november). De Noren hebben ook nog altijd kans om zich direct voor de mondiale eindronde in Qatar te plaatsen.

Lees ook: Haaland mist door blessure ook cruciaal duel met Oranje

Borussia Dortmund won zaterdag, uiteraard zonder Haaland, met 1-3 op bezoek bij Arminia Bielefeld. Daarmee revancheerde de geel-zwarten zich voor de oorwassing in Amsterdam. Dortmund staat na negen speelronden in de Bundesliga op de tweede plaats, op slechts één punt van recordkampioen Bayern München.

Bundesliga

gerelateerd