FC Groningen dieper in degradatiesstress na afgang tegen NEC

31 oktober 2021, 16:25   Bijgewerkt: 31 oktober 2021, 16:30

Een heel volwassen NEC heeft met een dik verdiende overwinning op FC Groningen de zorgen van de Trots van het Noorden verder vergroot. De ploeg van Rogier Meijer was heer en meester in het lege Goffertstadion en kwam vlak voor rust via Ali Akman op voorsprong. In de tweede helft verdubbelde Elayis Tavsan de marge, waarna Jonathan Okita in de slotfase de eindstand op het scorebord zette: 3-0. FC Groningen kon er helemaal niets tegenover zetten en zakte vooral in de eerste helft ver door de ondergrens.

NEC en FC Groningen traden zondagmiddag aan in een verschrikkelijke ambiance: een leeg stadion. Niet doordat er maatregelen zijn genomen om het coronavirus te bestrijden, maar wegens het instorten van een deel van het uitvak in het duel tegen Vitesse. In de tussentijd is er door algemeen directeur Wilco van Schaik van alles geprobeerd om een geschikt vervangend stadion te vinden, maar die zoektocht is mislukt voor de Nijmegenaren.

De supporters, die daardoor verbaal nog wel aanwezig waren in het Goffertstadion, zagen dat NEC uitstekend uit de startblokken schoot. De ploeg van Rogier Meijer combineerde bij vlagen prima en liet FC Groningen niet aan het voetballen toekomen. Het leek er dan ook op dat de openingstreffer vroegtijdig zou vallen, maar NEC wist de kansen niet te verzilveren.

Daardoor leek het in de eerste helft bij 0-0 te blijven, maar FC Groningen zorgde er zelf toch nog voor dat NEC op voorsprong kwam. Mohamed el Hankouri ging met een slechte terugspeelbal helemaal de mist in, waar spits Ali Akman van wist te profiteren: 1-0. Ook doelman Leeuwenburgh zag er bij dat moment niet goed uit. Een dik verdiende voorsprong voor de thuisploeg. FC Groningen kwam in het eerste bedrijf niet voor de goal van Mattijs Branderhorst, aangezien onder andere het tempo van de bezoekers veel te laag lag.

Vermoedelijk hield trainer Danny Buijs een donderspeech in de rust, want zijn ploeg begon voortvarend aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. NEC werd tijdens de opbouw compleet vastgezet en de lange bal die daardoor volgde werd vaak opgevangen door een speler in het groen-wit.

Opstellingen en beoordelingen*

NEC: Mattijs Branderhorst 6,5; Bart van Rooij 6,5, Ivan Marquez 6,5, Cas Odenthal 6,5, Souffian el Karouani 7; Jordy Bruijn 6,5 (77. Javier Vet -), Edgar Barreto 7, Lasse Schöne 7; Jonathan Okita 6,5, Ali Akman 7 (65. Magnus Mattsson 6), Elayis Tavsan 7 (83. Calvin Verdonk -)

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 6,5; Bart van Hintum 5,5 (39. Marin Sverko 4), Neraysho Kasanwirjo 4 (46. Daleho Irandust 5,5), Wessel Dammers 5, Mohamed el Hankouri 5 (73. Romano Postema -), Laros Duarte 6, Tomas Suslov 6, Damil Dankerlui 5; Paulos Abraham 4 (73. Patrick Joosten -), Michael de Leeuw 5 (73. Jorgen Strand Larsen -), Cyril Ngonge 5,

Man of the match: Ali Akman

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen