'Boadu is bezig zijn eerste stappen naar vergetelheid te maken'

5 november 2021, 07:46

Myron Boadu heeft geen indruk gemaakt op Valentijn Driessen. De aanvaller mocht bij AS Monaco in de spits beginnen tegen PSV, maar wist zich niet in positieve zin te onderscheiden. In het eerste onderonsje was hij nog trefzeker, nu hielp hij twee redelijke kansen om zeep door een dramatische aanname.

'Met het getoonde in de Europa League en Conference League is het iedere keer weer afkicken na twee dagen Champions League-voetbal. Na Borussia Dortmund-Ajax was de confrontatie tussen grote clubs als AS Monaco en PSV om te janken', windt Driessen er geen doekjes om in De Telegraaf, waarna hij inzoomt op de Nederlandse spits.

'Treurig om te zien was ook hoe Myron Boadu in het prinsendom met de ziel onder zijn arm rondliep. Te pas en te onpas roept de van AZ overgekomen spits van AS Monaco dat hij op zijn plaats is en deze stap op het juiste moment kwam. Tegen PSV mocht hij tweemaal in de basis starten, maar verder zit hij voornamelijk op de bank en moet hij het doen met invalbeurten', stelt de journalist, die zag dat trainer Niko Kovac hem naar de kant haalde na twee mislukte acties in de tweede helft.

'Jonge spelers die voor het buitenland kiezen, verdienen een aanpassingsperiode. Maar z'n technische tekortkomingen hebben niets met een andere cultuur of een ander elftal te maken. Technisch komt Boadu tekort voor een spits op top- en zelfs subtopniveau. Financieel heeft de Amsterdammer het ongetwijfeld goed voor elkaar in het belastingparadijs, maar sportief is Boadu bezig zijn eerste stappen naar de vergetelheid te maken', is het keiharde oordeel van Driessen, die wel te spreken is over een oud-ploeggenoot van Boadu: Teun Koopmeiners.

'Bijna op de valreep gaf Atalanta Bergamo een klap op de lang verwachte transfer van de middenvelder en international van Oranje. Koopmeiners werd langzaam gebracht door trainer Gian Piero Gasperini. Wie hem de laatste weken ziet spelen in Italiaanse dienst, denkt dat hij dit elftal al wekenlang bij de hand neemt. Koopmeiners is heel nadrukkelijk aanwezig en staat vaak aan het begin van de aanvallen van Atalanta met zijn zuivere passing over kortere en langere afstand. Die dopt zijn eigen boontjes', besluit Driessen lovend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen