Vitesse geeft kinderen gratis kaartje na vuurwerkincident

8 november 2021, 22:23

Vitesse biedt supporters van jonger dan zestien jaar die zondag aanwezig waren bij het thuisduel met FC Utrecht een gratis kaartje voor een van de volgende wedstrijden in de GelreDome aan. Dat doet de club naar aanleiding van het wangedrag van meegereisde fans uit Utrecht.

De wedstrijd tussen Vitesse en Utrecht werd ontsierd door ongeregeldheden vlak na rust. Uit het niets werd vanuit het uitvak met vuurwerk gegooid. Het duel lag daardoor een aantal minuten stil. 'Wij snappen dat veel (jonge) supporters zondag even van slag waren door het incident en hopen vanzelfsprekend dat het goed gaat met iedereen. Ondanks het feit dat Vitesse vs FC Utrecht voetballend gezien een mooie wedstrijd was, begrijpen we het als dit duel door alle gebeurtenissen bij het uitvak een vervelende en negatieve ervaring voor onze supporters is geworden. En dat terwijl we met Vitesse er juist zoveel aan hadden gedaan om er een mooie dag van te maken', schrijft Vitesse.

'We hebben het al gezegd: in GelreDome moet het altijd een feestje zijn. Daar komt iedereen voor een positieve en veilige ervaring, moet iedereen het voetbal op zijn of haar eigen manier kunnen beleven en moet iedereen volop kunnen genieten van de sfeer in het stadion. Dat is vaak het geval, maar zondag is dat helaas niet goed gelukt. Een kleine groep 'supporters' heeft het verpest voor een veel grotere groep supporters', gaat het statement verder.

Supporters jonger dan zestien jaar krijgen als compensatie voor de ongeregeldheden een voucher waarmee kosteloos een kaartje voor de competitiewedstrijd tegen AZ (zondag 28 november) of het bekerduel met Sparta Rotterdam (datum nog niet bekend, maar waarschijnlijk op woensdag 15 december) kan worden besteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen