Ziyech looft Bosz: "Eén vraag die hij stelde, pakte me"

9 november 2021 – Hakim Ziyech stond maandag centraal in een uitzending van het programma Tiki Taka Touzani. De Chelsea-aanvaller vertelde daarin uiteraard over zijn carrière, onder meer over de trainers waar hij mee gewerkt heeft. Vooral Peter Bosz en Alfred Schreuder hebben een bijzondere indruk op de oud-Ajacied achtergelaten.

Ziyech looft Bosz: "Eén vraag die hij stelde, pakte me"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Onder Peter Bosz heb ik een hele transformatie doorgemaakt", legde Ziyech uit. "Ik ben een complete speler geworden. Maar ook op persoonlijk vlak, als persoon ben ik enorm gegroeid." Dat Ziyech Bosz noemde is bijzonder; de 57-jarige trainer werkte bij Ajax slechts één jaar met hem samen. Uiteraard was dat wel het seizoen (2016/17) waarin onder meer de finale van de Europa League bereikt werd.

"Het eerste gesprek dat ik met hem had was in de Arena", herinnerde Ziyech zich. "Dat was een heel lang gesprek. Er was één vraag die hij me stelde, die me echt pakte. Hij vroeg: 'wat verwacht je van mij?' Mijn antwoord daarop was dat het enige wat ik wilde was dat hij eerlijk tegen me was. Vanaf dat moment klikte het gewoon. Met mensen die altijd eerlijk naar me zijn, kan ik goed opschieten."

Schreuder
Ziyech noemde ook Schreuder, met onder wie hij bij FC Twente (hoofdtrainer) en Ajax (assistent) speelde. "Sommige mensen hebben een bepaald gevoel dat het beste uit je naar boven haalt. Daar hoef je niet eens heel veel woorden aan vuil te maken. Het is gewoon het gevoel dat je bij iemand hebt, de klik die je bij iemand hebt. De vrijheid die hij me gaf heb ik enorm goed gebruikt, daar heb ik het uiterste uitgehaald. Dat is gewoon een fijn gevoel."

Eredivisie

gerelateerd