WK-deelname wordt steeds lastiger verhaal voor Advocaat en Irak

11 november 2021 – Het WK in Qatar verdwijnt steeds verder uit beeld voor het Irak van Dick Advocaat. Tegen Syrië volgde de volgende domper in de kwalificatiecampagne (1-1).

WK-deelname wordt steeds lastiger verhaal voor Advocaat en Irak

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Irak speelde tegen Syrië de vijfde wedstrijd in de derde ronde van de WK-kwalificatie. De vorige duels leverden slechts drie punten op. Tegen Zuid-Korea (0-0), Libanon (0-0) en de Verenigde Arabische Emiraten (2-2) werd er gelijkgespeeld, terwijl de thuiswedstrijd tegen Iran in een nederlaag eindigde (0-3).

Ook de ontmoeting met Syrië leverde geen overwinning op. De manschappen van Advocaat mochten nog van geluk spreken dat zij een punt overhielden aan de wedstrijd. De bezoekers kwamen namelijk tien minuten voor tijd op 0-1 via Omar Al Soma. Vlak voor tijd redde Amir Al Ammari een punt voor Irak door een strafschop binnen te schieten.

Heel veel schiet Irak niet op met het gelijkspel. De ploeg van Advocaat kan rechtstreekse plaatsing voor het WK inmiddels wel uit het hoofd zetten. De derde plaats, die recht geeft op play-offs, lijkt het maximaal haalbare voor Irak. Ondanks dat de Irakezen slechts vier punten in vijf wedstrijden veroverden, staan zij één punt achter op Libanon, de huidige nummer drie.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd