Mühren: "Een betere 10 dan Klaassen is er niet in mijn ogen"

13 november 2021 – Davy Klaassen heeft zaterdagavond tegen Montenegro waarschijnlijk weer een basisplaats bij het Nederlands elftal. Waar de middenvelder van Ajax onder Frank de Boer weinig aan spelen toekwam, geniet hij wel het vertrouwen van de huidige bondscoach. Voormalig internationals Arnold Mühren en Dick Schoenaker staan volledig achter de keuze van Louis van Gaal om Klaassen belangrijk te maken.

Mühren: "Een betere 10 dan Klaassen is er niet in mijn ogen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Klaassen zou bij mij altijd spelen. In mijn ogen wordt hij ondergewaardeerd. Alleen kenners herkennen zijn kwaliteiten echt", zegt Mühren bij de NOS. "Zijn gevoel voor ruimtes is enorm goed. Hij is steeds aan het zoeken naar de vrije ruimte. Dan hoef je niet 100 meter te sprinten. Een paar meter kan al voldoende zijn. Op het juiste moment. Met dat gevoel is hij geboren. Het is een gave. De snelheid zit in zijn hoofd. Een betere 10 dan Klaassen is er niet in mijn ogen. Hij heeft alles."

Mühren krijgt bijval van Schoenaker. "Ik snap helemaal dat Van Gaal gecharmeerd van hem is. Hij past heel goed bij het systeem onder Van Gaal", aldus de voormalig Ajacied, die refereert aan een befaamde uitspraak van Johan Cruijff. "Voetbal is simpel, maar het moeilijkste is simpel voetballen. Dat past bij Klaassen. Davy is een simpele voetballer. Net als ik was. Geen voetballer van de gekke trucjes of de hoogstaande techniek, zoals Antony."

"Maar zijn basistechniek is uitstekend", gaat Schoenaker verder. "Hij kan de bal simpel van A naar B spelen, heeft gevoel voor de ruimte en de positie, zoekt op het juiste moment diepgang, kan goed koppen en is doeltreffend. Bij aanvallen van de zijkant wordt hij een soort tweede spits. Bovendien is hij is een meester in de omschakeling en verzaakt hij nooit."

Mühren kent Klaassen goed. De voormalig international had de middenvelder vijftien jaar geleden in een jeugdteam van Ajax onder zijn hoede. "Hij speelde op 10 en vulde die plek net zo in als nu", zegt Mühren. "Natuurlijk was het afwachten hoe hij zich zou ontwikkelen, maar het karakter en de kwaliteiten had hij. Elke dag liet hij op trainingen en in wedstrijden zien dat hij het eerste wilde halen. Hij wilde graag leren en stond open voor aanwijzingen."

Reacties

Oranje

gerelateerd