Bergwijn hield al rekening met hoofdrol: "Goed beelden bekeken"

16 november 2021, 23:40

Steven Bergwijn was misschien wel een van de meest verrassende namen in de basiself van Oranje, maar eiste tegen Noorwegen een absolute hoofdrol. Dankzij een doelpunt en een assist van de Tottenham-aanvaller gaat Nederland namelijk naar het WK van 2022.

Uiteraard was de stemming bij Bergwijn opperbest toen hij na de wedstrijd voor de camera van de NOS verscheen. "Zeker weten, vooral na die klap tegen Montenegro", begon hij. "We zijn als team dicht bij elkaar gebleven, dat is het belangrijkst. Ik denk dat we vandaag gewoon heel goed hebben gespeeld." Met die laatste opmerking zal niet iedereen het eens zijn, al speelde Bergwijn zelf wel een voortreffelijke wedstrijd. "Als ik de kans krijg, moet ik 'm ook pakken", zei hij daarover. 

Dat Bergwijn uit kon blinken, lag volgens hem in de lijn der verwachtingen. "We hebben vooraf goed naar de beelden gekeken. Toen kwam er ook al snel uit dat de ruimte bij mij en Arnaut lag. Ik denk dat we allebei heel gevaarlijk zijn geweest." Dat de bevrijdende treffer door Danjuma werd voorbereid en door Bergwijn afgemaakt, was dan ook geen toeval. "Ik had geen tijd om te denken", blikte de doelpuntenmaker terug. "Ik raakte 'm heerlijk. De bal draaide weg van de keeper en ik zie 'm in het dak van het doel vliegen. Het was een tijd geleden, dus dat is lekker."

Niet veel later leverde Bergwijn ook nog een assist, waarbij hij knap het overzicht hield en Memphis een goal gunde. "Het maakt niet uit wie scoort, als er maar iemand scoort we gewoon winnen." Dat laatste was voor Bergwijn nooit een discussiepunt. "Dat is wat we tegen elkaar hebben gezegd: 'we gaan dit nooit weggeven, vooral niet hier in Nederland, in De Kuip.' We hebben het fantastisch gedaan", concludeerde hij tot slot. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen