Waterreus kritisch: "Drie keepers zijn behoorlijk beschadigd"

17 november 2021, 19:30

Ronald Waterreus is kritisch op Frans Hoek. De keeperstrainer van het Nederlands elftal maakt er volgens de voormalig doelman een potje van. Volgens hem weet niemand onder de lat nog hoe die er voorstaat in de rangorde. Het lijkt per dag te verschillen wie er opgeroepen worden en wie de eerste keuze is.

"Het is een duiventil geworden met die keepers, dat vind ik echt bezwaarlijk", aldus Waterreus in de Skiete Willy Podcast. Dinsdagavond won Nederland met 2-0 van Noorwegen met Jasper Cillessen onder de lat. Hij mocht spelen omdat Justin Bijlow niet fit genoeg was. Opvallend dat er voor de Valencia-doelman werd gekozen, aangezien bondscoach Louis van Gaal een aantal dagen eerder nog liet weten dat Mark Flekken de tweede keuze was op dit moment.

"Ik vraag me wel af hoe Mark Flekken nu in z'n vel zit. Het is best te begrijpen dat je iemand niet laat debuteren in zo'n wedstrijd, maar waarom neem je hem dan mee?", vraagt Waterreus zich hardop af. "In de oorspronkelijke selectie zaten Bijlow, Flekken en Drommel. Wie had je dan opgesteld als hetzelfde was gebeurd met Bijlow? Had je dan ook nog Jasper ingevlogen en die meteen in de goal gezet? Ik vind het allemaal te veel van het goede. Het is een beetje Circus Frans Hoek geworden."

"Nu hebben we in vijf interlands zes keepers gebruikt, waarvan er op zijn minst drie behoorlijk beschadigd zijn", vervolgt de oud-keeper. "Ze hebben Mark Flekken zo opgehemeld dat ze hem gister niet durfden op te stellen. Daar raakt zo'n jongen beschadigd door. Ik vind ook dat ze met Drommel heel onzachtzinnig zijn omgesprongen. Hij wordt nu niet opgeroepen als Bijlow afhaakt en Tim Krul wel. Dat is vreemd, aangezien Krul met rust gelaten wilde worden deze interlandperiode. Leg het mij allemaal maar uit."

Lees ook: Cillessen plots toch weer nodig: "Dat doet wel wat met me"

Waterreus merkt dat het de laatste maanden veel over de keepersvacature gaat bij Oranje. Maar waarom? Dat begrijpt hij niet.  "We hebben gewoon een uitstekende keeper. Bijlow heeft zich nu bewezen en zal waarschijnlijk de komende jaren nummer 1 zijn. En we hebben met Jasper Cillessen iemand achter de hand die je op elk gewenst moment in de goal kan zetten, dat heeft hij gister wel bewezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen