'Zidane in beeld als nieuwe coach sterrenensemble PSG'

19 november 2021 – Zinédine Zidane gaat mogelijk weer aan de slag als coach. De voormalig prijzenpakker van Real Madrid staat bovenaan de verlanglijst van Paris Saint-Germain, waar Mauricio Pochettino momenteel actief is. Zidane zou volgens het Franse bestuur veel beter in de kleedkamer passen dan de Argentijnse topcoach.

'Zidane in beeld als nieuwe coach sterrenensemble PSG'

Dat claimt Mundo Deportivo. Zidane heeft ervaring met het werken met grote sterren als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Luka Modric. Hij leidde Real Madrid een recordaantal van drie keer op rij naar een Champions League-bokaal en maakte de club in 2020 nog landskampioen. Vooral de prestaties in de Champions League hebben de interesse van PSG gewekt.

Het bestuur is van mening dat Zidane wél in staat is om het elftal met het droomtrio Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé te laten sprankelen. Dat gebeurt momenteel nog veel te weinig. PSG is weliswaar koploper in de Ligue 1, maar kan vooralsnog niet imponeren. Zidane is clubloos en zou openstaan voor een nieuw avontuur. Eerder werd zijn naam al genoemd bij Newcastle United.

De 49-jarige oud-middenvelder, die in Frankrijk voor Cannes en Bordeaux speelde, heeft een indrukwekkende prijzenkast opgebouwd. In twee termijnen bij Real Madrid won hij twee landstitels, twee supercups, driemaal de Champions League en twee keer de Europese supercup. Bovendien kroonde hij zich tweemaal tot wereldkampioen voor clubs.

LaLiga

gerelateerd