Opmerkelijke uitspraak Verbeek: "Zou bijna denken aan sabotage"

19 november 2021 – Gertjan Verbeek krijgt het bij Almere City maar niet op de rit. Ook de thuiswedstrijd tegen MVV werd vrijdagavond niet gewonnen: 0-2. De wijze waarop die nederlaag tot stand kwam ontlokte na afloop opmerkelijke teksten bij de trainer. Hij beschuldigde zijn ploeg van 'sabotage'.

Opmerkelijke uitspraak Verbeek: "Zou bijna denken aan sabotage"

"We hebben zestig minuten lang niks afgedwongen en kwamen vlak na rust knullig op achterstand", blikte een terneergeslagen Verbeek terug voor de camera van ESPN. Vervolgens zag hij een korte fase waarin Almere 'beter voetbalde, dwingend was en mogelijkheden creëerde', zo omschreef hij. In die fase kreeg de ploeg een strafschop, maar deze werd door Jonas Arweiler gemist. 

Tien minuten later kreeg Almere de tweede tegengoal te verwerken; het doelpunt waar Verbeek het meest boos over was. "Als je ziet hoe die tweede goal tot stand komt, zou je haast denken aan sabotage", stelde hij. "Het was gewoon niet goed, ondermaats. Zeker in een thuiswedstrijd. We mogen blij zijn dat er geen supporters waren, en het is te gek voor woorden dat ik dat moet zeggen."

Almere deed vorig seizoen nog mee om de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie, maar presteert onder Verbeek beduidend minder. Momenteel staat de ploeg op plek achttien, met slechts drie punten meer dan hekkensluiter FC Dordrecht. In de volgende speelronde wacht het elftal van Verbeek wederom een zwaar duel: dan gaat het op bezoek bij nummer vier FC Emmen. 

Lees ook: Volendam verliest koppositie aan Excelsior op krankzinnige avond

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd