Aboutaleb: hooligans meerdere clubs waren bij rellen Rotterdam

20 november 2021, 12:36   Bijgewerkt: 20 november 2021, 15:24

Volgens de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn onder de relschoppers van gisteravond in zijn stad ook een aantal hooligans van voetbalclubs.

Dat heeft Aboutaleb vrijdagavond tijdens een persconferentie laten weten. Niet alleen hooligans van Feyenoord werden op camerabeelden herkend, maar ook die van andere clubs. Aboutaleb liet na ongeregeldheden rond Feyenoord - Union Berlin in de Europa Conference League al doorschemeren schoon genoeg te hebben van wangedragingen bij voetbalhooligans.

"De driehoek (politie, Openbaar Ministerie en lokale overheid, red.) was de afgelopen dagen op de hoogte van het feit dat er enkele tientallen mensen op de Coolsingel te verwachten waren", begon Aboutaleb. "Die wilden een statement komen maken tegen het coronabeleid. De afspraak was dat wij daar de ruimte voor zouden bieden, al was het niet een formeel aangemelde demonstratie."

De demonstratie draaide echter al snel uit om een ramp. Zo werden er politieauto's in brand gestoken en werden agenten bekogeld met zwaar vuurwerk. "Helaas moest de politie vrij snel de conclusie trekken dat een groot gedeelte van de mensen die daar stonden niets vredigs meebrachten. Ze waren er alleen op uit om te rellen."

Lees ook: Geduld Aboutaleb met Feyenoord-hooligans op: "Sympathie kwijt"

Aboutaleb zegt dat er een beeld is van een aantal mensen dat aanwezig was. "Het beeld is dat het niet allemaal Rotterdammers zijn. De politie herkende er wel een paar, waaronder een paar mensen uit de harde kern van Feyenoord. Maar er werden ook mensen waargenomen die horen bij andere voetbalclubs", aldus Aboutaleb.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen