Atlético boekt late overwinning, pijnlijke derby voor Ekkelenkamp

20 november 2021, 20:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de strijd om de landstitel in Spanje heeft Atlético Madrid een minimale zege geboekt op Osasuna. De Madrilenen leken lange tijd op weg naar puntenverlies, maar sloegen in de slotfase alsnog toe. In Duitsland bleek de derby van Berlijn een prooi voor Union.

Atlético Madrid - Osasuna 1-0

Het leek er lange tijd op dat de thuisploeg twee dure punten zou laten liggen voor eigen publiek. Het stugge Osasuna, dat dit seizoen prima presteert in La Liga, hield uitstekend stand in de hoofdstad en leek met een puntje de bus naar huis in te stappen. Daar stak Atlético in de absolute slotfase echter nog een stokje voor.

Routinier Felipe kopte drie minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd alsnog raak uit een hoekschop van Yannick Carrasco. Door die treffer blijft Atelti meedoen om de bovenste plekken in Spanje. De ploeg van trainer Diego Simeone heeft na dertien wedstrijden 26 punten verzameld en staat op de vierde plek.

Union Berlin - Hertha BSC 2-0

Alle Nederlanders moesten tijdens de Berlijnse derby op de bank beginnen. Bij de thuisploeg waren dat Rick van Drongelen en Sheraldo Becker. Aan de kant van de gasten moesten Jurgen Ekkelenkamp en Deyovaisio Zeefuik genoegen nemen met een bijrol. Uiteindelijk mochten Becker en Ekkelenkamp invallen en vooral voor eerstgenoemde was dat leuk.

Union stond namelijk al na een half uur spelen op een 2-0 voorsprong. Taiwo Awoniyi en Christopher Trimmel scoorden voor de thuisploeg. Vlak voor de rust werd een doelpunt van Hertha-verdediger Peter Pekarík afgekeurd en na de thee werd er niet meer gescoord. Zodoende is het verschil tussen Union (5e) en Hertha (13e) op de ranglijst zeven punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen