Ten Hag maakt indruk: "Zal bij menig topclub op de tong liggen"

24 november 2021 – Erik ten Hag wordt de laatste tijd steeds vaker in verband gebracht met een overstap naar een Europese topclub. Zijn naam zingt deze week rond bij Manchester United, dat op zoek is naar een opvolger van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer. Volgens meesterscout Piet de Visser is het niet gek dat de naam van de Ajax-succescoach wordt genoemd.

Ten Hag maakt indruk: "Zal bij menig topclub op de tong liggen"

De coach van de Amsterdammers is sinds 2018 zeer succesvol werkzaam bij de topclub. "Ten Hag zal bij menig topclub op de tong liggen", stelt De Visser in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Grote clubbazen willen de beste zijn en kijken vooral naar resultaten. Dan heb je ook nog eigenaren die dat met mooi voetbal willen doen. Ten Hag toont beide en daar heeft hij enorm mee gescoord in het buitenland."

Lees ook: Waar geplaatst Ajax nog voor speelt in CL-clash met Besiktas

Vooral de prestaties van het Ajax van Ten Hag in de Champions League zorgt wereldwijd voor verbazing en interesse. "Daar wordt absoluut op gelet", weet de voor Chelsea werkende De Visser. "In Engeland praat iedereen over het Ajax in de Champions League en niet in de eredivisie. Wat Ajax Europees laat zien, met dank ook aan aankopen van directeur Marc Overmars, is ongekend."

Ten Hag maakte in 2018 de overstap van FC Utrecht naar Ajax, waar hij in zijn eerste volledige seizoen direct de dubbel won en de halve finale van de Champions League bereikte. Ook afgelopen seizoen schreef hij de landstitel en de KNVB beker op zijn naam. 

Ajax

gerelateerd