Letsch verrast met opstelling Vitesse voor cruciaal duel

25 november 2021 – Thomas Letsch heeft de opstelling van Vitesse voor het cruciale Conference League-duel met Stade Rennais bekendgemaakt. De Duitse trainer voert ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen PSV (2-0 verlies) liefst vijf wijzigingen door. Het duel in het Stade Roazhon Park gaat om 18.45 uur van start.

Letsch verrast met opstelling Vitesse voor cruciaal duel

Letsch kan in Rennes geen beroep doen op doelman Markus Schubert en centrale verdediger Danilho Doekhi. Zij kregen drie weken geleden op bezoek bij Tottenham Hotspur (3-2 verlies) een rode kaart en zijn zodoende geschorst voor de vijfde groepswedstrijd in de Conference League. Bij afwezigheid van Schubert staat Jeroen Houwen in Frankrijk onder de lat bij Vitesse.

In de verdediging zijn enkele (noodgedwongen) wijzigingen doorgevoerd. Alois Oroz vervangt de geschorst Doekhi en Romaric Yapi speelt in plaats van Eli Dasa op de positie van rechtervleugelverdediger. Basisplaatsen zijn er ook voor Yann Gboho en Daan Huisman. Zij krijgen de voorkeur boven Nikolai Baden Frederiksen en Thomas Buitink, die afgelopen weekend tegen PSV al na één helft werden gewisseld.

Vitesse moet hoogstwaarschijnlijk winnen van Rennes om de hoop op Europese overwintering levend te houden. De Arnhemmers veroverden in de eerste vier wedstrijden zes punten en bezetten nu de derde plaats. Spurs (zeven punten) en Rennes (tien punten) staan er beter voor. De Engelse topclub neemt het vanavond op tegen het nog puntloze NS Mura.

Opstelling Vitesse: Houwen; Oroz, Bazoer, Rasmussen; Yapi, Bero, Gboho, Tronstad, Wittek; Huisman, Openda

Eredivisie

gerelateerd