Droomdebuut Van Bronckhorst: "Van elk moment genoten"

26 november 2021 – Giovanni van Bronckhorst keerde donderdagavond op een prachtige manier terug bij Rangers FC. De oud-speler van de club won in zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer met 2-0 van Sparta Praag, waardoor de Schotten zeker zijn van overwintering in de Europa League. "Het was heel speciaal. Ik heb van elk moment genoten", zei Van Bronckhorst na afloop. 

Droomdebuut Van Bronckhorst: "Van elk moment genoten"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Het is altijd bijzonder om op Ibrox je eerste wedstrijd als manager mee te maken. Ik ben heel blij dat we de fans deze wedstrijd hebben kunnen geven", werd hij geciteerd door BBC Scotland. "Natuurlijk wil je winnen, dat was het belangrijkste vandaag. Daarbij was een marge van twee belangrijk, want daardoor zijn we door (op onderling resultaat, red.)."

Van Bronckhorst stond pas sinds maandag aan het roer in Glasgow. Een dag daarvoor zag hij de ploeg nog uit de Schotse beker vliegen door een 1-3 nederlaag tegen Hibernian. "Het is niet makkelijk geweest voor de ploeg om terug te komen van die nederlaag van afgelopen zondag. We hebben maar twee trainingssessies gehad om ons op deze wedstrijd voor te bereiden."

Daarin heeft de trainer wel enigszins zijn stempel kunnen drukken. "Ik heb wat wijzigingen aangebracht in het systeem, de manier waarop we spelen aan de bal en de manier waarop we druk zetten. Ik heb er veel energie in gestoken om mijn spelers te laten zien hoe ze moesten spelen. Met trainingen, bijeenkomsten, beelden. Zij hebben dat goed opgepakt en het wedstrijdplan erg goed uitgevoerd."

Lees ook: Geweldig debuut Van Bronckhorst, Bosz dankt wonderkind

UEFA Europa League

gerelateerd