Voetbalshow Napoli dankzij wereldgoals 'Diego Armando Mertens'

28 november 2021, 22:41

Napoli heeft op indrukwekkende wijze afgerekend met Lazio. De koploper van Italië wervelde vooral de eerste helft en boekte een klinkende 4-0 overwinning op de Romeinse bezoekers. Grote man aan de kant van de Napolitanen was Dries Mertens, die in één klap op drie competitietreffers kwam. Door de zege staat Napoli weer alleen aan kop in de Serie A.

'Diego Armando Mertens', zo noemden kranten het Belgische fenomeen de laatste jaren. Uitgerekend tijdens de wedstrijd waar stil werd gestaan bij het feit dat clublegende Diego Maradona een jaar geleden overleed, greep Mertens de spotlights. De 34-jarige aanvaller bezegelde met twee wonderschone treffers al binnen een halfuur het lot van Lazio.

Nadat Piotr Zielinski na zeven minuten de score had geopend, kreeg Mertens de handen in Napels op elkaar. De Belgische aanvaller kapte een tegenstander zeer beheerst uit en schoot vervolgens verwoestend raak. Zijn tweede treffer, na 29 minuten spelen, verraadde nog meer klasse. De voormalig speler van AGOVV, FC Utrecht en PSG krulde de bal wonderschoon in de kruising.

Fabián Ruiz bepaalde de eindstand op 4-0. Napoli, dat voorafgaand aan de wedstrijd een standbeeld van Maradona onthulde in het stadion, kwam daardoor op 35 punten. De voorsprong op AC Milan bedraagt nu weer drie punten, want de voornaamste concurrent leidde zondag een beschamende 1-3 nederlaag in eigen huis tegen Sassuolo. Regerend landskampioen Inter heeft 31 punten verzameld.

Bij Napoli had Hirving Lozano eveneens een basisplaats. De voormalig buitenspeler van PSV werd na ruim een uur spelen naar de kant gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen