Wiegman trots na 'indrukwekkende' overwinning

1 december 2021 – Sarina Wiegman heeft dinsdagavond een krankzinnig record op haar naam geschreven. De voormalig succescoach van de Oranje Leeuwinnen gidste haar nieuwe werkgever Engeland naar een historische 20-0 overwinning in de WK-kwalificatie. Letland werd vernederd.

Wiegman trots na 'indrukwekkende' overwinning

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Engelse vrouwen verpulverden hun eigen record uit 2005, toen Hongarije met 13-0 werd verslagen. De wereldwijd hoogste score ooit was sinds vorige week in handen van België. De Rode Duivels boekten een 19-0 overwinning op Armenië, maar mochten dus niet bepaald lang genieten van het krankzinnige record dat ze op hun naam hadden geschreven.

Lees ook: Wiegman verpulvert Letland met 20-0 (!) in WK-kwalificatie

Na afloop reageerde Wiegman trots op haar elftal. "Dit was een teamprestatie", zei ze tegen de Engelse pers. "Natuurlijk was de tegenstander vandaag niet erg sterk, je zag dat het niveauverschil groot was. Maar dan moet je wel blijven gaan. Dat hebben wij gedaan. We hebben tot de laatste minuut gejaagd op meer goals. Dat vind ik indrukwekkend."

Terwijl de Engelsen op volle toeren draaien met Wiegman aan het roer, is het Nederlands elftal na haar vertrek juist zoekende. Onder de nieuwe bondscoach Mark Parsons stellen de Leeuwinnen vooralsnog teleur. Toch is Oranje op de goede weg om een WK-ticket te bemachtigen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd