Jovic grijpt zijn kans en dompelt PSV-tegenstander in rouw

4 december 2021 – Real Madrid heeft een zakelijke 0-2 overwinning geboekt op Real Sociedad, dat aankomende week in de Europa League aantreedt tegen PSV. Waar de Eindhovenaren een goede generale repetitie kenden tegen FC Utrecht liep de ploeg uit Baskenland dus tegen een nederlaag aan. Overigens waren er ook bij de Madrilenen niet alleen maar lachende gezichten.

Jovic grijpt zijn kans en dompelt PSV-tegenstander in rouw

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Karim Benzema moest de strijd na zeventien minuten staken wegens een blessure, waardoor Luka Jovic zich mocht laten zien. Dat deed de spits uitstekend. Waar hij vorig seizoen nog bestempeld werd als miskoop van zestig miljoen euro, liet de aanvaller nu zien dat hij de ploeg bij de hand kan nemen. Dat gebeurde overigens pas in het tweede bedrijf, nadat de eerste helft weinig kijkplezier bood. Dat was dus na een thee een stuk beter.

Een minuut waren de ploegen pas bezig in de tweede helft toen Rodrygo een serieuze mogelijkheid kreeg. Hij stuitte alleen op keeper Alex Remiro. Een minuut later moest laatstgenoemde zich wel gewonnen geven. Vinicius Junior zorgde voor de openingstreffer na een goede pass van Jovic, die in minuut 57 de marge zelf verdubbelde. Casemiro bereikte met een kopbal de aanvaller die wel raad wist met het buitenkansje. Real Sociedad was niet bij machte om de spanning nog terug te brengen in het duel. De enige serieuze kans was nog voor Vinicius, die na een prachtige dribbel niet uit kon halen door goed uitkomen van de keeper.

Door de driepunter staat Real ruim aan kop in La Liga. De Madrilenen hebben na zestien wedstrijden 39 punten, waar nummer twee Sevilla acht punten minder heeft. De Andalusiërs hebben wel een wedstrijd tegoed. Real Sociedad staat vijfde na zestien duels en kan deze speelronde niet meer ingehaald worden. Donderdag staat de ploeg tegenover PSV in de Europa League. De winnaar overwintert.

LaLiga

gerelateerd