Robben wees aanbiedingen af: "Even afstand van het profvoetbal"

5 december 2021 – Arjen Robben geniet momenteel van het leven buiten de schijnwerpers. De oud-aanvaller was afgelopen zaterdag te gast bij de kraker tussen Borussia Dortmund en Bayern München, waar hij zijn oude ploeg ook even te woord stond. Daar vertelde hij onder meer dat hij voorlopig niet de behoefte voelt om in welke functie ook terug te keren in het profvoetbal. 

Robben wees aanbiedingen af: "Even afstand van het profvoetbal"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Het klinkt misschien raar, maar op dit moment doe ik behalve zelf sporten niet veel", vertelde Robben op de clubwebsite van Bayern München. "Na de winterstop ga ik het team van mijn oudste zoon coachen. Maar verder probeer ik even afstand van het profvoetbal te nemen. Ik heb de laatste tijd veel aanbiedingen gehad - bijvoorbeeld uit de voetbalwereld of voor televisie - maar ik heb alles afgeslagen. Voor nu wil ik tijd doorbrengen met mijn familie. We zien wel wat er in de toekomst gebeurt."

De oud-aanvaller van FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München en Oranje heeft uiteraard een roemrijke carrière gehad, maar denkt daar nog maar weinig aan terug. "Eigenlijk alleen als ik ernaar gevraagd word", vertelde hij. "Ik ben niet iemand die veel terugkijkt. Iedereen vertelde me dat mijn carrière na het einde met elk jaar alleen maar mooier wordt, maar ik leef in het hier en nu. Ik ben dankbaar voor de loopbaan die ik heb gehad."

Afscheidswedstrijd
Ook een eventuele afscheidswedstrijd bij het Bayern waar Robben liefst 309 officiële duels speelde, ziet hij niet zitten. "Ik wil niet dat dit verkeerd overkomt, maar ik ben geen groot fan van afscheidswedstrijden. Het is vaak een grote show. Ik vind het mooier als een afscheid natuurlijk en spontaan is. Mijn afscheidswedstrijd was simpelweg mijn laatste wedstrijd, tegen Eintracht Frankfurt."

Reacties

Bundesliga

gerelateerd