'Optreden Belgische arbiter pure Comedy Capers'

1 augustus 2006, 15:39

De Belgische competitie is allesbehalve geruisloos van start gegaan. Nadat eerder al bekend werd dat de Belgische bond haar eigen reglementen overtreden had door al in juli te starten met de competitie, heeft scheidsrechter Peter Jordens nu voor de volgende flater gezorgd. De leidsman liet tijdens het duel tussen Standard Luik en SC Lokeren de ploeg uit Luik doodleuk de aftrap verrichten van beide helften.

Nadat Standard ook al de eerste helft afgetrapt had, mocht de ploeg ook de tweede helft op gang brengen. Foutje, geeft ook de betreffende scheidsrechter toe. "Toen ik in de krant las over mijn fout, was ik even van mijn melk, aldus Jordens in Het Nieuwsblad. "Het is de eerste keer in negen jaar Eerste Klasse dat mij zo'n fout overkomt."

De leidsman had wel een verklaring voor zijn opvallende fout. "Na de rust zag ik dat Standard klaar stond om af te trappen. Ik twijfelde nog en heb mijn vierde official gevraagd of het juist was. Hij zei dat Standard mocht aftrappen. Het vreemde is dat ook niemand van Lokeren reageerde'. Ik schrijf normaal gesproken altijd op welke ploeg er aftrapt, maar tijdens de rust had ik een nieuw papiertje genomen omdat het eerste nat was geworden door het zweet."

Robert Jeurissen, voorzitter van de Belgische scheidsrechterscommissie, kan niet lachen om de fout van Jordens. "Dit is een fout die te belachelijk is voor woorden. Pure Comedy Capers. Iets voor in de provinciale reeksen eigenlijk'', zegt hij in het Belgische Sportwereld.

Standard Luik, dat ondanks het voordeel met 2-1 verloor, zal in ieder geval geen actie ondernemen. "Het gaat om een menselijke vergissing die overigens geen enkele invloed had op de wedstrijd", laat directeur Michel Preud'homme weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen