Nieuwe positie Stengs helpt van Bommel uit de brand: "De trainer beslist"

21 december 2022, 08:12   Laatste update: 08:18

Calvin Stengs was dinsdagavond van groot belang in de indrukwekkende bekerzege van Antwerp FC op concurrent Standard Luik in de Belgische beker (4-0). De voormalig aanvaller van AZ komt normaal gesproken uit als vleugelspeler, maar werd door trainer Mark van Bommel dit keer als nummer '10' opgesteld. Na afloop van de overwinning ging Stengs tegen de Belgische media dieper in op zijn nieuwe rol bij Antwerp. 

"In de oefenwedstrijd tegen Kortrijk stonden Vermeeren, Ekkelenkamp en ik plots met z'n drieën op het middenveld omdat Yusuf en Gerkens uitvielen", legde Stengs uit. "Het draaide heel goed in die veldbezetting en de coach wilde ook zo starten tegen Standard. Ik moest samen met Arthur (Vermeeren, red.) het middenveld controleren, vooruit spelen en af en toe de rust bewaren. Dat is me goed gelukt, ook die verdedigende taak", aldus de zevenvoudig international van Oranje. 

Hoewel Stengs, die momenteel aan Antwerp wordt uitgehuurd door zijn werkgever OGC Nice, geniet in zijn nieuwe rol, kan hij nog geen uitsluitsel geven of dit zijn nieuwe positie wordt. "Ik heb me goed vermaakt. Je komt ook vaker aan de bal, want op de flank sta je soms langere periodes te wachten. Ik kan goed het spel maken en dat is me nu gelukt. Of ik hier wil blijven staan? Ik kan ook op rechts spelen en het is aan de trainer om te beslissen", besluit Stengs.

Belgisch WK-debacle vergeten

Ook aanvoerder Toby Alderweireld heeft dinsdagavond genoten van het spel van Antwerp. De ervaren verdediger, die in het verleden meerdere seizoenen voor Ajax uitkwam, kan na het dramatisch verlopen WK in Qatar mer de nationale ploeg van België wel wat afleiding gebruiken. Ik probeer de WK-historie achter mij te laten en verder te gaan. Dit duel was belangrijk om weer goed te beginnen. En dat is gelukt. Deze zege geeft ons vertrouwen richting de volgende weken. Komende dinsdag gaan we naar Westerlo voor de winst', aldus Alderweireld.

Lees ook: Niet Janssen

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen